Tenis drvenim reketima u điru sedamdesetih


Četvrto izdanje teniskog spektakla Arena Open Umag održat će se u Umagu od 18. do 20. srpnja, u organizaciji Kulturne udruge mladih Fobija, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Turističke zajednice.

Turnir u duhu 70-tih i 80-tih ima humanitarni karakter. Uz teniske mečeve, pregršt igara, glazbe i zabave za cijelu obitelj najavili su umaški gradonačelnik Vili Bassanese, potpredsjednik Fobije Stribor Filić, član udruge i voditelj manifestacije Vedran Kovačić i suradnik Fobije Mario Kovač.

Program počinje izvlačenjem teniskih parova, popraćenim disco programom DJ Elvisa te retro kombinacijama glazbe i videa DJ Omera, večeras u 21 sat u American baru. Turnir kreće prekosutra u podne na terenima Arena Punta. Otvoren je za sve generacije, uz obavezan "retro dress code" i igru drvenim reketima.

Osim teniskih mečeva tu će se održati brojne sportske i rekreativne aktivnosti, od preskakanja lastika, hulahopa i stolnog tenisa, do kreativnih radionica i igara za djecu. Za glazbu su zaduženi DJ Dno i DJ Dna, a adekvatan će si odjevni stil svi zainteresirani moći priskrbiti u retro butiku Moljac koji će, uz prodaju odjeće, ugostiti nekoliko poznatih modnih blogerica i prirediti prigodnu reviju.

U 22 počinje koncert riječke grupe Denis & Denis, koja će izvesti electro pop hitove iz 80-tih, među kojima su "Soba 23", "Ja sam lažljiva", "Voli me još ovu noć" i "Programu tvog kompjutera". Publiku će zatim do rano jutarnjih sati animirati DJ Mario Kovač.

Nedjelja je od podneva rezervirana za sportsko opuštanje u YoYo kids baru u Zambratiji, namijenjenom djeci svih generacija. Lokal uz more za ovu će prigodu biti pretvoren u sletište papirnatih aviona i zmajeva s laganim ljetnim ritmovima DJ projekta Rubikon.

Fobija je organizacijom raznih manifestacija za najpotrebitije dosad prikupila više od 120 tisuća kuna, napomenuo je Filić, zahvaljujući pokroviteljima.

- Grad Umag je prepoznao rad vaše udruge i podržavat će vas dokle god budete imali volje organizirati društvene i humanitarne događaje te ostvarivali ovakva čuda vašim zajedništvom i posebnošću", poručio je Bassanese. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter