Tenis: Čilić pao za dva mjesta, Vekić 76.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je za dva mjesta na novoj ATP ljestvici nakon poraza u 1. kolu prošlotjednog turnira u Madridu te sada zauzima 13. mjesto. Jedini preostali naš predstavnik među 100 najboljih, Ivan Dodig zadržao je 50. poziciju.

Iako je izgubio već u svom prvom nastupu u Madridu, prvo mjesto zadržao je Srbin Novak Đoković, dok je na drugo mjesto stigao Britanac Andy Murray koji je pretekao Švicarca Rogera Federera. Federer nije uspio obraniti pobjedu u Madridu, ispao je u osmini finala, te je izgubio veliki broj bodova.

Pobjednik Madrida Španjolac Rafael Nadal i dalje je peti, ali sada sa samo 25 bodova iza sunarodnjaka Davida Ferrera.

Među 10 najboljih se s 15. pozicije otprije tjedan dana ubacio finalist Madrida Švicarac Stanislas Wawrinka.

Mlada hrvatska tenisačica, 16-godišnja Donna Vekić na novoj WTA ljestvici zauzima 76. mjesto, što joj je novi najbolji plasman u karijeri. Iako je prošloga tjedna u Madridu izgubila već u kvalifikacijama, Vekić je popravila plasman za dva mjesta u odnosu na prošli tjedan. Mirjana Lučić-Baroni i Petra Martić popravile su plasman za po jedno mjesto, te su sada 91. i 109.

Prvo mjesto zadržala je pobjednica Madrida Amerikanka Serena Williams ispred Ruskinje Marije Šarapove, koju je i svladala u finalu Madrida.

Talijanka Sara Errani je plasmanom u polufinale u Madridu stigla sa sedmog na šesto mjesto pretekavši Njemicu Angelique Kerber.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter