Tenis: Bollettieri i Davenport u "Kući slavnih"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni američki teniski trener Nick Bollettieri (82) i bivša prva igračica svijeta Amerikanka Lindsay Davenport predvode ovogodišnju generaciju članova "Kuće slavnih", a službeno primanje održat će se 12. srpnja tijekom održavanja ATP turnira u Newportu.

Bollettieri je tijekom svoje trenerske karijere vodio 10 igračica i igrača među kojima su Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles i Boris Becker, a surađivao je i s Marijom Šarapovom te sestrama Venus i Serenom Williams.

Davenport je u karijeri osvojila tri Grand Slam turnira, US Open 1998., Wimbledon 1999. i Australian Open 2000., a 1996. je u Atlanti osvojila i naslov olimpijske pobjednice. Na poziciji broj 1 WTA ljestvice provela je 98 tjedana, a kao prva je završavala godinu 1998., 2001., 2004. i 2005.

Uz Bollettierija i Davenport, u "Kuću slavnih" ove godine bit će primljeni još nizozemska tenisačica u kolicima Chantal Vandierendonck, dugogodišnja djelatnica u WTA Jane Brown Grimes te bivši britanski Davis Cup izbornik, a sada televizijski komentator John Barrett. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter