"Ten Years After" na 4. Montraker live music festivalu u Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock, folk i blues u izvedbi svjetski poznatih glazbenika koji prvi put dolaze u Hrvatsku nakratko ce "posvojiti" vrsarski poluotok Montraker i zalede antickog kamenoloma u petak i subotu, 20. i 21. srpnja. "Htjeli smo iskoristiti prirodnu ljetnu pozornicu koja je 300 metara udaljena od centra i pruža pogled na grad", rekla je Nataša Vugrinec, direktorica Turisticke zajednice Vrsara, o ovoj lokaciji, na kojoj se održava sve više dogadanja.

Kljucni glazbeni dogadaj u Vrsaru ulazi u petu godinu te nakon ekstaticnog rock koncerta Randy Hansena zaokrece u malo žešcem pravcu. Tako je subotnja pozornica rezervirana za legendarne rokere iz Nottinghama, originalne clanove benda Ten Years After, koji su se ponovno okupili 2002. godine, a predvodi ih talentirani gitarist Joe Gooch. Joe se nije ni rodio dok su decki rasturali na Woodstock festivalu, ali s njima postiže kvalitetnu sinergiju.

Festival otvaraju drugaciji zvuci: folk rock interpretacije svjetskih suvremenih klasika u izvedbi gitarista Massima Priviera i violinista Michela Gazich. Vrsni umjetnici okupili su se prošle godine te još uvijek eksperimentiraju, no dokazali su se na brojnim podrucjima, dok drugi nositelji prve veceri putuju svjetskim blues pozornicama vec više od trideset godina. Na Montrakeru ce, naime, premijerno nastupiti legendarni Neal Black & The Healers.

Za dovodenje glazbenika zaslužan je umjetnicki direktor Svetozar Rackov, koji nije mogao prisustvovati presici, a velika imena skratila su trajanje festivala na dva dana, ne bi li se dobilo na kvaliteti, rekao je Marin Grgeta, opcinski procelnik Vrsara. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter