Tematska sjednica o Prtlogu bez zaključka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od sat vremena pokušavala je imenovana komisija, sastavljena od vijećnika oporbe i vladajuće koalicije, usuglasiti zajednički zaključak o pitanju Prtloga, na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, održanoj u utorak navečer u prostorima Gradske knjižnice.

Na posljetku je predsjednica Vijeća, Eni Modrušan, poručila kako na tragu zajedničkog stava oko formuliranja zaključka, no zbog poodmaklog vremena izabrana komisija predlaže da se zaključak s ove sjednice donese na prvoj sljedećoj sjednici.

Sjednici koje je trajala gotovo četiri i pol sata prisustvovali su gotovo svi vijećnici, iznijevši svoje stavove i bojazni. Ispred oporbe, na posljetku zaključke je iznio Silvano Vlačić poručivši da oporba želi da se Odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Turističkog razvojnog područja Prtlog 1 i Prlog 2 ukine i stavi van snage te da se predoče sve zemljišne čestice na potezu od Teleferike do Prtloga. Traže da se izradi studija utjecaja na okoliš za spomenuto područje i njena revizija, kao i studija o procjeni prihvatnih kapaciteta za cijeli Grad Labin te krajobrazna studija. Na posljetku, oporba traži i stručnu analizu planskih pokazatelja o mogućim potrebama promjene Prostornog plana uređenja Grada Labina te novu tematsku sjednicu o Prtlogu.

Vesna Šćira Knapić iz koalicije (IDS-HNS-HSU) poručila je kako je njen stav da je neophodno izraditi krajobraznu podlogu te studiju prihvatnih kapaciteta za područje Grada Labina.

Tematska sjednica bila je podijeljena u tri dijela. U prvom su riječ imali članovi tima iz Jurcon Projekta Tito Kosty i Zdravko Jurčec, koji je govorio u ime investitora. Oboje su predstavili projekt Prtlog 1 naglasivši da projekt predviđa dostupnu plažu i sportsko-rekreativnu zonu u pojasu od 250 metara od mora, potom hotel s pet zvjezdica s 450 kreveta. Prtlog 2 na potezu od naselja Gondolići sve do Prtloga, sastojao bi se od hotela koji prati pad zemljišta i tako se uklapa u krajobraz te vila koje bi se izgledom uklopile u prostor, poručio je Nenad Novković iz Urbisa. (I. AHMIĆEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter