Tema: filmovi Krste Papica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje Bunker festivala zapocet ce u ponedjeljak, 23. kolovoza u Multimedijalnom centru LUKA, a trajat ce do 27. kolovoza. Bunker festival organiziraju Akademija slobodnih umova "Leonardo" i Udruga Idia, udruge za promicanje ljudskih prava, slobode i kvalitetnog života, a tema ovogodišnjeg izdanja festivala su filmovi Krste Papica, dok se kao gost festivala najavljuje režiser Želimir Žilnik.

Filmovi ovih dvaju vrsnih režisera prikazivat ce se u sklopu programa festivala, a organizatori najavljuju razgovore s njima nakon projekcija.

Prvog dana festivala projekcije pocinju u 10 sati, a na programu su dokumentarni filmovi Ines Pletikos: "Slika mile Istre naše" (M. Rakovac/I. Pletikos), "Roc me baby, Historia Histriae" (M. Rakovac/I. Pletikos), "Tanananaj, Historiae Histriae" (I. Pletikos/M. Rakovac), "Predi, predi šci moja" (T. Obrovac/I. Pletikos), dok ce u 19 sati biti održana projekcija filma "Ciguli miguli" (B. Marjanovic/J. Horvat).

U utorak projekcije pocinju takoder u 10 sati, a na programu su filmovi Želimira Žilnika: "Crno i belo", "Stara škola kapitalizma", "Prilozi za istoriju Yu filma", "Brooklin Gusinje" i "Evropa preko puta", dok je u 19 sati na rasporedu projekcija njegovog filma "Rani radovi".

U srijedu 25. kolovoza u 10 sati ce biti projicirani filmovi Želimira Žilnika "Kud plovi ovaj brod" i "Kennedy se ženi" dok je u 19 sati na redu projekcija njegovog filma "Kenndy se vraca kuci".

U cetvrtak ce ljubitelji filma u 10 sati moci pogledati "Sveti pesak" Miroslava Antica, a u 19 sati film "Lisice" Krste Papica.

Zadnjeg dana festivala, u petak u 10 sati su na redu dokumentarni filmovi Krste Papica, a u 19 sati bit ce projiciran njegov klasik "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja".


Podijeli: Facebook Twiter