Tema 11. pulskih dana eseja je optimizam

Boris Domagoj Biletić najavio bogat program Pulskih dana eseja
Boris Domagoj Biletić najavio bogat program Pulskih dana eseja

- Tema 11. pulskih dana eseja, koji će se održavati u petak i u subotu u Klubu hrvatskih književnika Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika u Puli je optimizam, a o njoj će temi iz kuta različitih disciplina znanosti esejizirati 13 sudionika. Program počinje u petak u pet do podne s uvodnim događanjem Josipa Pina Ivančića "OP-TI-MIZAM", koje će se održati na pločniku ispred kluba pa i u samom klubu i u kojem će sudjelovati čak 15 sudionika, kazao je Boris Domagoj Biletić, voditelj i kreator Pulskih dana eseja.

U petak će u podne biti proglašen dobitnik Nagrade "Zvane Črnja" za najbolju knjigu eseja 2013. godine za koju je Biletić rekao da je pristiglo rekordnih 25 naslova. Dodao je da je konkurencija bila jaka te da su u uži krug ušle knjige Milane Vuković Runjić, Viktora Žmegača, Nenada Ivića, Julijane Matanović, Borisa Potnikova, Helene Sablić Tomić, Josipa Užarevića i Marka Grčića.

O pobjedniku odlučuje prosudbeno tijelo u sastavu: Irvin Lukežić, Dunja Detoni Dujmić i Goran Filipi. Dobitnik nagrade osvojit će dvije knjige i deset tisuća kuna.

Prva sjednica na temu optimizma počinje u petak u 13 sati, a  govorit će: Irena Lukšić, Josip Cvenić, Branko Čegec, Dragutin Lučić Luce, Helena Sablić Tomić i Marko Sošić. Druga sesija počinje u subotu u 10 sati, a svoje će eseje pročitati: Janko Rožič, Vesna Krmpotić, Ivan Molek, Julijana Matanović, Goran Starčević, Sibila Petlevski i Jovan Nikolaidis.

U sklopu Pulskih dana eseja bit će predstavljene i dvije knjige u izdanju Istarskog ogranka DHK-a: "Vuk u supermarketu" Gorana Starčevića u petak te "Balerina, balerina" Marka Sosiča u subotu, dok će u petak u 19 sati u Klubu hrvatskih književnika biti otvorena izložba "Inkacani marinaji" Valtera Smokovića Garofula. (Napisao i snimio B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter