Televizori i playstationi na dar Dječjem domu Pula

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U prostorijama Dječjeg doma Pula (Ruža Petrović) predstavnici tvrtke Calucem Gordan Pejković, kao član Uprave, i Iva Bilić Zuban iz Odjela komunikacija, uručili su vrijednu donaciju za 52 djece u dobi od pet do 21 godine koji su bez odgovarajuće roditeljske skrbi i stoga trenutno borave u ovoj ustanovi.

Prema riječima Pejkovića, donirali su dva velika Philips televizora te dva playstationa s igricama jer im je ove godine motivacija bila uslišati želje djece. Donirali su i komplete donjeg rublja, prema želji voditelja Doma, a usto je svaki  štićenik dobio i prigodan poklon paket sa slatkišima.

"S Calucemom surađujemo već dugi niz godina i oni znaju što nam treba. Ove godine rekli smo im želje djece da mogu slobodno vrijeme provoditi u igri i, eto, to su i dobili, pa će djeca, vjerujem, od siječnja, kada ćemo konzole staviti u pogon, biti i više nego sretna i zadovoljna", rekla je ravnateljica Doma Davorka Belošević tijekom preuzimanja donacije.

Naglasila je također da u domu djeca borave do 21. godine, odnosno, ukoliko nastavljaju školovanje, odlaze u jednu od dvije stambene zajednice koje imaju u Puli, jednu za djevojke, drugu za dečke. Trenutno je u fazi uređivanje i treće stambene zajednice u stanu kojeg im je ustupio Grad Pula, a vjeruje kako će biti otvorena u rujnu iduće godine. Ta bi stambena zajednica bila namijenjena korisnicima s posebnim potrebama s područja Istarske županije, polaznicima Škole za odgoj i obrazovanje.

Uoči obilaska ustanove i upoznavanja s njihovim radom i trenutnim stanjem, Pejković je pojasnio da je ovo izvanredna donacija, jer u Calucemu svake godine na početku od samih radnika dobivaju imena onih kojima bi krajem godine trebali dobiti donacije, a potom radnici tijekom godine glasaju putem anketa. Tri koji skupe najveći broj glasova radnika dobivaju glavne donacije. To su sada Udruga  slijepih Istre za ugradnju elektroinstalacija u Cukrićima, potom Udruga za autizam za nabavku potrebnih uređaja za rehabilitaciju te Udruga Ruka šapi radi nabavke hrane za ljubimce koje imaju na skrbi i njihovu sterilizaciju. (S. Z. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter