Televizijska promocija istarske gastronomije

Donal sa svojim domaćinom, blogerom Goranom Zgrablićem (Food Network)
Donal sa svojim domaćinom, blogerom Goranom Zgrablićem (Food Network)

Donal Skehan, uspješni mladi irski kuhar i televizijska zvijezda kulinarskih televizijskih kanala, prošlog je ljeta posjetio 10 europskih gastro destinacija i za kanal Food Network snimio serijal Pratite Donala… po Europi. U Donalovom izboru mjesta koja nude najbolju tradicionalnu hranu, lokalne recepte i svježe namirnice našla se i Istra gdje je emisija snimana u kolovozu.

Serijal će se na Food Networku prikazivati u 99 zemalja diljem svijeta, kod nas petkom u 19 sati, počevši od ovog petka, 26. veljače. Emisija o Istri na programu je 18. ožujka.

Inače, Donalov domaćin u Istri bio je gastro bloger Goran Zgrablić, jedan od pokretača portala Taste of Croatia, koji ga je upoznao s proslavljenim istarskim kulinarskim majstorima Marinom Gaši i Davidom Skokom. Donal je u Istri boravio u Medulinu, i to u masliniku Gorana Zgrablića. Također,

Donal je s poznatom cheficom Marinom Gaši iz Novigrada snimao pripremu crnog rižota, u Buzetu je bio u lovu na tartufe s Danijelom Puh, probao je malvaziju istarsko-francuskog vinara Dimitrija Brečevića, s Davidom Skokom iz poznate konobe Batelina iz Banjola kušao je ribu, dok je sa Zgrablićem pripremao fuže sa žgvacetom.

Kako nam je svojedobno za vrijeme snimanja emisije kazao, ovo mu je prvi dolazak u Istru kojom je oduševljen, a ono što ga je privuklo je činjenica da svi Istru ističu kao neistraženu kulinarsku destinaciju s izvrsnim namirnicama, vinima i maslinovim uljem.

U njegovom serijalu koji se na Food Networku počeo prikazivati u siječnju, Istra će biti predstavljena uz bok Istanbulu, Stockholmu, Krakovu, Budimpešti, Lisabonu, Amsterdamu, Pugliji, Ikariji u Grčkoj te San Sebastianu u Španjolskoj.

Inače, sve one ljubitelje kulinarskog televizijskog kanala 24Kitchen ime Donal Skehan podsjetit će na simpatičnu kulinarsko-putopisnu emisiju Grandma's boy, u hrvatskom prijevodu Bakino zlato. Ovaj je mladi irski pjevač, televizijski voditelj, spisatelj, kuhar i fotograf u toj emisiji kuhao s talijanskim nonicama tražeći po Italiji izvorne recepte i jela te se ujedno i sam okušao u njihovom kuhanju, ali na sebi svojstven način. (B. BAN, foto: Food Network)


Podijeli: Facebook Twiter