Telekomunikacijski kolaps u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjever Istre u ponedjeljak je duže od 12 sati bio bez telefonskih fiksnih i mobilnih veza, internet veza, a prekid je onemogucio poslovanje banaka i trgovina. Crni ponedjeljak zahvatio je samo korisnike HT-ovih usluga jer su, prema našim informacijama, drugi operateri radili nesmetano.

U Odjelu za odnose s javnošcu T-Hrvatskog Telekoma doznajemo da je do prekida došlo u 8 sati na lokaciji Lovrincici, podvožnjaku na dionici Istarskoga ipsilona od Lupoglava do Pazina. Firma koja je izvodila radove na terenu nevezano uz HT, slucajno je oštetila, odnosno prekinula svjetlovodni kabel.

HT je slucaj prijavio policiji, obavljen je ocevid, a po dovršetku ocevida, kažu u Odjelu za odnose s javnošcu, u najbržem mogucem roku pristupilo se sanaciji te je kvar otklonjen u 20.30 sati. Bez telefonskih veza ostalo je podrucje Buzeta i šira okolica.

Telekomunikacijski kolaps glavobolje je zadao bankarima i trgovcima. Nije se mogla dizati gotovina, niti su funkcionirali bankomati i placanje karticama. Oni koji su htjeli napuniti gorivo prije poskupljenja, ukoliko nisu imali gotovine, ostali su praznih rezervoara. U marketu jednog velikog trgovackog lanca, trgovci su morali prazniti puna kolica kupaca koji su tek dolaskom na kasu shvatili da ne mogu placati karticom, vec samo gotovinom. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter