Teleći hot dog s tartufima po receptu gastro znalca

Podigao bijelu zastavu - Andrea Mutombo (M. ANGELINI/arhiva)
Podigao bijelu zastavu - Andrea Mutombo (M. ANGELINI/arhiva)

Da se gastronomija sve više pokazuje kao pravi mamac za posjetitelje pokazali su Dani Zigante tartufa, maratonski jesenji sajam u Livadama koji je u svom sedmom vikendu ugostio promotora gastronomije Matu Jankovića, poznatog i po kulinarskom showu "Masterchef Hrvatska", te aktualnom "Tri, dva, jedan - kuhaj!". Janković se rado odazvao pozivu tvrtke Zigante tartufi te posebno za sve goste sajma pripremio teleći hot dog s tartufima.

- Poriluk treba dinstati s istarskom pancetom. Dodati malo parmezana, tartufiranu kremu od parmezana, teleću hrenovku i malo jabuke i za kraj naribati crni tartuf, otkrio nam je ovaj gastro znalac sastojke svog recepta te rekao da je tartuf jedna od najboljih i najekskluzivnijih namirnica Istre, ali i Hrvatske.

- Definitivno je to naš najveći gastronomski, ali i turistički adut. Tartuf treba pažljivo kombinirati tako da svaki zalogaj bude delicija, izjavio je Janković.

Posjetitelji su imali priliku naučiti nove recepte i načine pripreme jela s tartufima što je i jedna od glavnih ideja sajma tartufa u Livadama.

- Bijeli tartuf je ekskluzivna namirnica, toliko rijetka da se zapravo najbolje slaže s najjednostavnijim namirnicama poput istarskih fuži ili jaja. Upravo na Danima Zigante tartufa cilj nam je ne samo promovirati istarski tartuf, već i educirati posjetitelje kako ga mogu pripremiti i u vlastitoj kuhinji koristeći cijelu paletu proizvoda s tartufima tvrtke Zigante tartufi, istaknuo je Adriano Zigante. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter