Teló: Uživam u svakom trenutku slave

Naša novinarka u društvu Michela Telóa i prevoditelja
Naša novinarka u društvu Michela Telóa i prevoditelja

Jedan od najpopularnijih pjevača današnjice, brazilski pjevač Michel Teló jučer je stigao u Pulu. Uoči koncerta koji će održati večeras u pulskoj Areni razgovarali smo sa simpatičnim 31-godišnjakom koji je trenutno na svjetskoj turneji po Europi.

U pulskoj Areni obožavateljima će predstaviti balade sa svog najnovijeg DVD-a "Na Balada" i naravno nezaobilaznu "Ai, Se Eu Te Pego"(Ah, kada te uhvatim).

Pjesma je postala hit na svim radijskim postajama u svijetu, a svijetu su je zapravo predstavili nogometaši Christiano Ronaldo i Neymar, koji su željeli da njihovi navijači na ovu pjesmu plešu posebnu koreografiju. Od tog trenutka Michel i "Ai, Se Eu Te Pego" uhvatili su svijet.

Počeli ste karijeru s tek dvanaest godina, svirate više instrumenata, a uz to ste i plesač.  Bili ste član dva veoma uspješna benda (Guri and Tradition Group), no prije tri ste se godine odlučili za solo karijeru. Mislite li da biste ikad postigli svjetsku slavu da Christiano Ronaldo i Neymar nisu plesali na vašu pjesmu?

- Nikada! Bez ikakve sumnje ne bih uspio imati ovo što imam danas, i na tome sam Christianu Ronaldu osobno zahvalio. Istina je da sam mnogo radio da bih došao do ovdje, objavio sam 9 albuma i 11 DVD-ova, no ponekad je potrebna samo mala pomoć koja na kraju napravi veliku razliku.

Koreografiju za "Ai, Se Eu Te Pego" izmislio je kompozitor, ja sam ju malo pojednostavio, a Ronaldo je pokazao svijetu. Tu je sve počelo. Zbog njega je i počela cijela histerija u Americi, Europi i Kini. Izgleda da sve dugujem nogometu.

Pretpostavljam da volite nogomet barem koliko i nogometaši vaše pjesme. U Puli kruže glasine da bi Christiano Ronaldo mogao doći na vaš koncert u pulskoj Areni. Je li to moguće?

- Obožavam nogomet, ipak sam iz Brazila, a ondje je nogomet jednostavno strast. Znati da je tvoja muzika prepoznata kroz sport, uistinu je laskavo. Ako Christiano dođe, bit će mi veliko zadovoljstvo ugostiti ga na pozornici.

Prošla je godina dana otkad je pjesma "Ai, Se EU Te Pego" postala hit. Kako vam se život promijenio sada kada ste svjetski poznati?

Puno sam radio da bih došao do ovoga, a sada imam priliku predstavljati Brazil i upoznavati mnoge zemlje i stoga pokušavam uživati najviše što mogu. Prošle sam godine imao preko 200 koncerata, ali u svakoj prilici pokušavam odvojiti privatni i poslovni život te svaki slobodan trenutak provodim s obitelji i prijateljima.

Nikad se nisam ni nadao ovakvoj slavi, nikad nisam mislio da bih mogao pjevati u nekoj dalekoj Hrvatskoj. Biti prepoznat u svijetu san je svakog umjetnika, glazba je moj život i svaka osoba koja pjeva moje pjesme ili želi fotografiju ili autogram, to će od mene i dobiti - meni je to zaista neopisivo zadovoljstvo.

Ponekad mi je zbog slave svakodnevne stvari veoma teško obavljati, ali mislim da je to normalno. Iskreno, bilo bi mi malo neugodno da dođem negdje i da me nitko ne prepozna. (Razgovarala Ana PERCAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter