Tel Aviv: Bomba u autobusu blizu hrvatske ambasade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje deset osoba je ozlijeđeno u srijedu u eksploziji bombe u autobusu u središtu Tel Aviva, u dijelu grada u kojem se nalazi i hrvatsko veleposlanstvo, ali nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen, saznaje Hina iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Bomba je eksplodirala u središtu Tel Aviva, nedaleko od mjesta na kojem se nalazi i hrvatsko veleposlanstvo u Izraelu. Prema podacima MVEP-a, djelatnici veleposlanstva su dobro, a nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen u napadu.

"Bomba je eksplodirala u autobusu u središtu Tel Aviva. To je bio teroristički napad. Većina ranjenih zadobila je samo lakše ozljede", rekao je Ofir Gendelman, glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, a prenose izraelski mediji.

Izraelska televizija je prikazala snimke autobusa punog dima i razbijenih prozora. Napad je izvršen osmoga dana izraelske ofenzive u Pojasu Gaze koja je pokrenuta, kako navode dužnosnici, u svrhu sprječavanja palestinskih raketnih napada s tog područja, koje je pod kontrolom Hamasa, na Izrael. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter