Teksaški blues pripovjedač koji se uvijek rado vraća u Pulu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Drugog dana 23. izdanja Croatia Bike Weeka večer u znaku blues rocka i motora održana je u pulskom Actors Studiju. Već s ceste se moglo vidjeti da su u Pulu na ovaj moto susret došli posjetitelji iz cijele Europe - ispred Actors Studija bilo je parkirano više od stotinu atraktivnih motora, tako da su brojni posjetitelji, osim što su pristigli na koncert i druženje, sa zanimanjem promatrali i mnogi i fotografirali atraktivne motocikle.

Za koncertnu večer se pak pobrinuo teksaški blues glazbenik Keegan McInroe - a s obzirom da mu ovo nije prvo koncertno gostovanje u Puli, on se ovdje već poprilično udomaćio, a kako se moglo vidjeti i stekao brojne prijatelje. Izuzetno je teško držati pažnju publike ako je na pozornici samo jedna osoba, no pjevač i gitarist McInroe pravi je teksaški blues storyteller - jer između pjesama ispričao je brojne anegdote, a neke od njih su pak vezane i za Pulu. Naime, on je u Pulu došao sasvim slučajno - s ruksakom na leđima i gitarom u ruci, putovao je i svirao diljem Europe, te slučajno prije par godina došao i u Pulu gdje je održao koncert. Od tada se redovno vraća barem jednom godišnje, a ovoga puta je u Pulu došao i u sklopu europske turneje na kojoj promovira svoj novi album "A Good Old Fashioned Protest". Album se mogao nabaviti i na koncertu po cijeni, kako je rekao McInroe - "name your price" - što znači, ako netko nema novca, ali mu se sviđa glazba, može i besplatno uzeti primjerak albuma. S obzirom da puno putuje, svira i upoznaje brojne ljude i gradove a sve to je upotpunjeno i raznim dogodovštinama, McInroe itekako ima materijala za pjesme u kojima na osebujan i zanimljiv način priča o životu i svijetu. Osim autorskih pjesama, na repertoar je uključio i ponešto blues klasika poput onih Muddyja Watersa, Roberta Johnsona i drugih, te na kraju poručio - vidimo se opet u Puli. Što će sigurno se i desiti, jer pulska publika na svaki novi McInroeov koncert dolazi u sve većem broju, a Keegan se pak ovdje osjeća kao doma, što je jasno i dao do znanja.

Croatia Bike Week traje do kraja tjedna, te se program održava na Vallelungi. U četvrtak od 22 sata nastupaju The Night Express, u petak od 17.30 sati je moto stunt show Dejana Špoljara, a koncertni program počinje od 19 sati te nastupaju The Trio - Tribute to AC/DC, Rock Masters i Custom Band. U subotu u 14 sati na Vallelungi je izložba oldtimera, od 16 sati kreće defile gradom, a program se na Vallelungi nastavlja uz stunt moto show u 17 sati, u 19 sati je Custom show, a od 21 sat kreće koncertni program uz The Trio - Tribute to ZZ Top, Sister Soul & Blaxperts, seksi show i Čuvale svirala. Također, besplatni kamp na Vallelungi je već otvoren. S pulske rive na Vallelungu vozit će brod Moj Dragulj. Ukrcaj je na rivi preko puta Pietas Julie i veslačkog kluba. Vozi svaki puni sat, i to u petak od 17 do 4 i u subotu od 13 do nedjelje u 8 sati. Informacije za prijevoz brodom mogu se dobiti na telefon 099/297-5323. (T. TIDIĆ, snimio Zlatko NOVAK)


Podijeli: Facebook Twiter