Teksas: Šumski požar uništio 300 kuca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 300 kuca uništeno je u velikom šumskom požaru kod grada Bastropa, 50 km jugoistocno od Austina u središnjem dijelu americke savezne države Teksas, objavili su u ponedjeljak lokalni mediji.

Vatra je do sada progutala najmanje 6.500 hektara šume i makije, rekli su lokalni dužnosnici za list The Austin-American Statesman.

Požar je izbio u podrucju Lost Pines, sjeveroistocno od Bastropa, i nošen jakim vjetrom prešao više od 25 km te dva puta prešao rijeku Colorado, objavila je šumarska služba Teksasa.



U gašenje su ukljuceni protupožarni zrakoplovi, a na tlu se sa stihijom bori stotine vatrogasnih ekipa, no požar još nije stavljen pod nadzor. Oko 5.000 ljudi evakuirano je iz ugroženog podrucja. Inace, Bastrop ima 10.000 stanovnika.

Stotine stanovnika parkiralo je automobile na benzinskim postajama na tom podrucju, gdje cekaju da cuju imaju li još uvijek domove.

Vatrogasne ekipe nikome ne dopuštaju povratak kucama jer širenje požara još nije zaustavljeno. Središnji dio Teksasa ovoga je ljeta bio izložen velikoj suši.


Podijeli: Facebook Twiter