Tek uz publiku reagiram kao glumac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se poznata nedjeljna emisija na Radio Puli zove "Gost iz svijeta glazbe", njen urednik i voditelj Ludvik Slana imao je gosta koji izlazi iz glazbenih okvira, a rijec je bila o Radi Šerbedžiji. Jedan je slušatelj oduševljeno konstatirao da on nije samo glumac, pjesnik i glazbenik nego pravo umjetnicko djelo, samo što to ljudi u Hrvatskoj ne znaju prepoznati.

Povod ugodnom druženju u studiju Radija Pule bio je veliki koncert pod nazivom "Odiseja" koji ce Rade sa svojim prijateljima održati u subotu u pulskoj Areni, cime ce obilježiti 10. rodendan teatra Ulysses. Nastupit ce jaka glazbena i filmska imena poput Franca Nera, Vanesse Redgrave, Darka Rundeka, Livija Morosina, Kemala Montena, Vlade Kreslina, Saše Lošica i žive legende ?orda Balaševica.

Svom domacinu poklonio je svoj netom objavljeni DVD "Imam pjesmu za tebe - Live in Lisinski", koji je s gitaristickim virtuozom Miroslavom Tadicem snimio prošle godine na koncertu u Zagrebu.

Vrlo dobro raspoložen, Šerbedžija je pricao o svojoj glazbi, a posebno mu je draga bila konstatacija Ludvika Slane da iako dobro zvuci na studijskim snimcima, tek uživo daje sebe.

"Nisam pravi pjevac i nisam nikad 100 posto u tome", priznao je Šerbedžija koji se sjetio da je albume znao snimiti u jedan dan, ili manje. "Tek kada dobijem publiku, onda reagiram kao glumac", priznao je objasnivši da je tek na pozornici na svom terenu jer mu nedostaje kontakt s publikom.

Prisjetio se da kada se našao u Londonu, jako je malo glumio i to u teatru koji je vodila njegova prijateljica Vanessa Redgrave, tako da je zapravo bio bez glume i bez svog jezika te je uzeo gitaru u ruke. Neke stvari u vezi glazbe naucio ga je upravo Livio Morosin, pa je nakon rada s njim poceo samostalno nastupati.

Pricao je i o lijepim iskustvima s Balaševicem koji je znao banuti na njegove koncerte i pobrati ovacije publike, dok je pred kraj najavio i novi projekt kazališta Ulysses, adaptaciju Shakespearove "Oluje" u kojoj glumi i njegova kcerkica Nina, a cija je premijera 23. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter