"Tek manji dio Muzila" je 85 hektara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najavljujuci subotnje okupljanje u galeriji Cvajner s pocetkom u 11 sati, u povodu izlaska treceg broja novina "Otvoreni Muzil", clanovi gradanske inicijative za Muzil pod nazivom "Volim Pulu" na konferenciji za novinare u cetvrtak ponovno su istaknuli da golfu nije mjesto na Muzilu.

Jedan od clanova, Marko Percic, naglasio je da su gradske vlasti pokrenule, odnosno narucile proceduru izmjene Prostornog plana uredenja grada i Generalnog urbanistickog plana da bi ga uskladile sa županijskim prostornim planom, a glavna promjena bit ce prenamjena Muzila u zonu igrališta za golf. Percic smatra da ni jedna osoba nije imala hrabrosti imenom i prezimenom stati iza te odluke, vec se skrivaju iza gradskog Pododsjeka za informiranje koji tvrdi da ce golf zauzeti tek manji dio Muzila, što je prema rijecima clanice inicijative Maše Jerin, prema Zakonu o golfu, zapravo površina od 85 hektara.

Za druge sadržaje, kažu clanovi, ostaje tako svega šest posto površine ove vrijedne lokacije usred Pule. Percic dodaje i da se spomenuta narudžba Grada provodi bez javne rasprave, iako vecina gradana nije zadovoljna takvom namjenom Muzila. Clanovi inicijative smatraju da se golf igralište može koristiti za podizanje vrijednosti nekih drugih, pasivnih lokacija, a ne Muzila, koji je sam po sebi dovoljno atraktivan.

Clan inicijative Vjekoslav Gašparovic kazao je da je jedan od kljucnih zahtjeva otvaranje, postupno upoznavanje i potom planiranje Muzila, a u tu svrhu studenti zagrebackog Arhitektonskog fakulteta ljetos su izmjerili dostupne objekte na Muzilu da bi se izradile karte. O buducnosti Muzila promišljat ce i prijedloge dati studenti arhitektonskih fakulteta u Trstu, Veneciji, Madridu, Sevilli, Becu i Zagrebu, a ideje bi se trebale razvijati u suradnji s Puljanima.


Podijeli: Facebook Twiter