Tek bi obdukcija mogla rasvijetliti sve okolnosti smrti 62-godišnjaka


Okolnosti nesreće u Pustoj ulici u Rovinju u kojoj je u petak oko 14 sati kao vozač Mercedesa sudjelovao poznati pjevač Tony Cetinski, a smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin, zvani Braco, još nisu u potpunosti rasvijetljene. Nakon višesatnog očevida koji su u ovoj uskoj, jednosmjernoj ulici u središtu Rovinja proveli zamjenik državnog odvjetnika Emanuel Basa i policija nije sa sigurnošću utvrđeno je li muškarac kojeg je pregazio Mercedes prethodno već ležao na cesti ili ga je upravo Mercedes oborio na tlo, pregazio ga i tako usmrtio.

Ono što je izvjesno jest da su vozilo s tijela mrtvog 62-godišnjaka morali podići rovinjski vatrogasci kako bi bilo prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će se, prema nalogu državnog odvjetništva, obdukcijom utvrđivati točan uzrok njegove smrti.

Negativan alkotest

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika Imanuel Basa nakon očevida je kazao da je utvrđeno da je automobil udario u muškarca koji je preminuo na mjestu događaja, no Basa nije bio određen u pogledu odgovora na pitanje je li 62-godišnjak prije nailaska Mercedesa već ležao na kolniku ili je neposredno prije nailaska automobila izišao iz obližnjeg kafića, pa ga je Mercedes oborio.

Što se točno dogodilo u Pustoj ulici nije potpuno jasno niti iz priopćenja Nataše Vitasović, glasnogovornice Policijske uprave istarske.

U njemu je navedeno da je očevidom utvrđeno da se "nesreća dogodila kada je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom Mercedes kolnikom Puste ulice te dolaskom u oštar nepregledan zavoj automobilom pregazio 62-godišnjeg muškarca".

Policija je također izvijestila da je analizom krvi i urina utvrđeno da Tony Cetinski u vrijeme nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Mirko Cetinski, Tonyjev otac, koji se nedugo nakon nesreće našao u blizini Puste ulice, bio je vidno potresen te je kazao našem novinaru da vjeruje da se radi o nesretnom slučaju. Također je rekao da je Tony automobilom došao iza ugla i osjetio da nešto "struže" ispod automobila.

- Čovjek je ležao na cesti i očito ga nije vidio, a da li je već bio mrtav, zaista ne znam. Stvarno je nemoguće da je Tony na tom mjestu vozio brzo jer je ulica vrlo uska, rekao je između ostalog Mirko Cetinski, dodajući da je Tony bio u šoku nakon ovog događaja.

Kompromitirajuća snimka

Tijekom jučerašnjeg dana u našu, ali i brojne druge redakcije mailom se javio prometni stručnjak Željko Marušić analizirajući tragediju u Rovinju. On tvrdi da Tonyja Cetinskog teško kompromitira snimka njegove lude vožnje upravo Pustom ulicom, a koja je za jednu TV emisiju snimljena prije više od pola godine. Ista snimka tijekom današnjeg je dana nestala s Youtubea.

Marušić naime smatra da se vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti.

- Youtube snimka, u kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo, doslovce luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema nogostupa i tipična je pješačka zona, teško ga kompromitira, kaže Marušić. Također on tvrdi da je policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti oduzeti prometnu dozvolu, ističe između ostalog Marušić.

Tony Cetinski shrvan tragedijom izrazio sućut obitelji poginulog

Osim prometnog stručnjaka Željka Marušića, našoj se redakciji danas u ime Tonyja Cetinskog obratila odvjetnica Gordana Grubeša navodeći da je on ", nažalost… svojim osobnim automobilom naišao na tijelo pokojnog 62-godišnjeg muškarca koji je u trenutku nailaska vozila ležao na ulici, a čije tijelo u trenutku skretanja gospodin Cetinski nije mogao vidjeti".

- Neovisno o stvarnom uzroku smrti pokojnika, koji će se utvrditi obdukcijom i policijskom istragom, ovo je najteži i najtužniji dan u životu gospodina Tonija Cetinskog koji je još uvijek u šoku, te je, uslijed boli i nevjerice, otkazao sve dogovorene koncerte i nastupe.

Nažalost, u medijima se odmah pojavila snimka sa YouTubea iz ožujka 2017. godine, za koju prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da se radilo o "brutalnom ugrožavanju prometne sigurnosti", što apsolutno nije točno. Radi se o snimci nastaloj za potrebe emisije Star in the Car, koja je zabavnog karaktera i vožnja tijekom snimanja je obavljena u kontroliranim i sigurnosnim uvjetima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tijekom jučerašnjeg dana, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi.

Djelatnici policije su se na očevidu uvjerili da oštrina zavoja i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a kako se gospodin Toni Cetinski kretao oprezno, tako ovaj događaj predstavlja splet nesretnih i tragičnih okolnosti za obitelji pokojnika kao i za cijelu obitelji Cetinski.

Tužan i shrvan ovim tragičnim događajem, gospodin Toni Cetinski izražava duboku sućut obitelji pokojnika, te moli medije da ne prenose netočne i neprovjerene informacije kojima se prejudicira uzrok tragičnog događaja u kojem se i sam našao, a kojima se nanosi šteta ne samo njemu i njegovoj obitelji, već se izravno utječe i na ove teške i bolne dane za obitelj pokojnika. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter