Tehnomont blokirao racun 3. maja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Tehnomont je prije tri dana blokirao racune brodogradilišta 3. maj radi naplate potraživanja koje ova kooperantska tvrtka ima prema rijeckom škveru. Informaciju da je Tehnomont - Brodogradilište Pula aktiviralo zadužnice i time blokiralo racune brodogradilišta, potvrdio nam je predsjednik uprave 3. maja Željko Starcevic. Prema njegovim rijecima, radi se o potraživanju od 4,5 milijuna kuna koje su Puljani na ovaj nacin, skidajuci automatski od priljeva sredstava na racune rijeckog brodogradilišta, odlucili naplatiti. O tome da ce pulski Tehnomont aktivirati postojece zadužnice, koje im je 3. maj izdao prije nekoliko mjeseci, postojale su najave još prošli tjedan, taman uoci isplate radnickih placa.

Pokušali smo stupiti u kontakt i s direktorom Tehnomont - Brodogradilišta Pula Miljenkom Brnicem, ali bez uspjeha. Starcevic kaže da je pokušao postici dogovor s Puljanima da ipak ne aktiviraju zadužnice, no u Tehnomontu su ustrajali u prisilnoj naplati dijela svojih potraživanja. Dugovanja prema kooperantima, pa tako i Tehnomontu, konstanta su u poslovanju rijeckog brodogradilišta, no navodno su se Puljani na ovaj korak odlucili nakon što su dospjela potraživanja u proteklih nekoliko mjeseci znacajno porasla.

"Iznos za koji su aktivirane zadužnice za brodogradilište nije velik i nece predstavljati problem. Medutim, žao mi je što su se Tehnomontovo brodogradilište i BMN, te dvije tvrtke iz njihove grupe s kojima poslujemo, odlucile na ovakav potez, tim više što ocekujemo njihov angažman na nova cetiri tankera koja upravo pocinjemo graditi za domace brodare", kazao je Starcevic. Puljani su u 3. maju angažirani u izradi brodskih sekcija i, prema rijecima Starcevica, po obujmu poslova spadaju u srednje velike kooperante. Ukupna dospjela potraživanja Tehnomont - Brodogradilišta Pula i Tehnomont BMN-a prema 3. maju penju se na sedam milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter