Tehnološki inkubator ugostio konferenciju "Next"

Prezentacija projekta u Tehnološkom inkubatoru (M. ANGELINI)
Prezentacija projekta u Tehnološkom inkubatoru (M. ANGELINI)

U prostorima pulskog Tehnološkog inkubatora, koji se nalazi u sklopu Centra za istraživanje materijala Metris, danas je održana konferencija u sklopu projekta "Next", koji se provodi od 2012. do 2015. godine i ukupne je vrijednosti 2,9 milijuna eura, od čega je IDA-i namijenjeno 221.500 eura. Od tog iznosa Europska unija sufinancira 85 posto, a IDA ostatak.

Jedan od glavnih ciljeva, po riječima voditeljice projekta Bojane Bojanić, jest kreirati efikasnu platformu za uspostavu suradnje između istraživačkih institucija, centara za transfer tehnologije, privatnog poduzetničkog sektora te razvojnog sektora u prekograničnom području.

Između ostalog, navela je da se projektom planira olakšati suradnja između inovatora u prekograničnim regijama koje su partneri projekta, mapirati aktivnosti znanstveno-istraživačkih institucija i centara za transfer tehnologija.

Na konferenciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika-partnera iz Hrvatske, Austrije i Kosova koji su se mogli upoznati s mogućnostima suradnje i prijenosom znanja u sektoru poljoprivrede, zaštite okoliša, gospodarstva i inovacija.

Nositelj projekta je regija Marche, a partneri su regija Puglia, Grad Šibenik, Istarska razvojna agencija, Gospodarska komora Crne Gore, crnogorsko Sveučilište Donja Gorica, Regionalno vijeće Skadar iz Albanije, Fakultet agronomije i prehrambene tehnologije iz Mostara, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Zaklada za razvoj iz Albanije. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter