Teći, isti, piti - sutra u Medulinu


tećiPonovno se družimo uz utrke iz serijala Teći, isti, piti. Nakon Špaleta runa, održanog na Stanciji Kod Milana u Vodnjanu gdje je utrka povezala tri maslinika, preselili smo dva tjedna kasnije nekoliko kilometara južnije u ribarsko mjesto Fažana gdje smo trčali po obali do Valbandona nasuprot Nacionalnog parka Brijuni, s prekrasnim zalaskom sunca kao scenografijom. Revolucionarni vinar Bruno Trapan, kako mu tepaju vinari diljem Lijepe naše, ugostio nas je u svojoj vinariji i pozvao najbolje proizvođače terana iz cijele Istre kako bi zajedno uživali u Run 4 teran kroz njegove vinograde u Šišanu. Ljeto smo iskoristili trčeći Beer mile, RUM cocktail RUN, a završna postaja bila je FRATARun.

Nakon kratke stanke ponovno smo aktivni te vas pozivamo da sutra posjetite Medulin i najveći festival craft piva u regiji, s više od 200 vrsta piva pripremljenih u domaćoj radinosti 28 pivovara (17 domaćih i 11 inozemnih). U goste nam dolaze najbolji hrvatski crafteri, a uz vrhunske pivovare iz Europe (Amager - Danska, Omnipolo - Švedska, Dogma i Kabinet - Srbija, Reservoir dog - Slovenija), tu su i dva jaka craft cornera, velikih pivskih nacija SAD-a i Njemačke. Utrka praktički otvara festival, a natjecatelji su ujedno i prvi degustatori. Staza se proteže po asfaltiranoj cestici oko medulinskog autokampa ukupne duljine 6,5 kilometara koju možete pretrčati samostalno ili u štafeti (2 x 3,25 km).

Svi će natjecatelji dobiti festivalsku čašu koja je ujedno i ulaznica na Festival, budući da je to jedini način da degustirate craft pivo. Prvoplasirani će osvojiti premium GOLD San Servolo pivo, drugoplasirani kolekciju porečkih pivara Bura brew, dok će trećeplasirani dobiti poklon-paket. Svi će biti dodatno motivirani čašom piva koja će ih čekati na cilju, kao i dodatnoj okrijepi pod festivalskim šatorom gdje će biti uručene nagrade najbržima u muškoj, ženskoj i štafetnoj konkurenciji.

Budući da se predviđa prekrasno vrijeme, vjerujemo da ćete uživati trčeći nekoliko metara od mora u ne previše zahtjevnoj disciplini od nepunih sedam kilometara. Partneri CRAFT BEERun eat drink su TZ Medulin, San Servolo, Bura brew Poreč i domaćini 3. Craft beer festivala Medulin. Kotizacija za utrku je 50 kuna, a prijave su na www.runeatdrink.info ili na dan utrke do 17.30 sati. (E. L.)


Podijeli: Facebook Twiter