Techno ritmovi zavladali Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Prvu večer Valkana Summer Beach Festivala obilježio je žestoki ritam techno glazbe koji je na pijesku odbojkaških terena rasplesao mnogobrojne ljubitelje. Kako se i očekivalo, ljudi su se počeli okupljati oko ponoći, kada je nastupila veoma kvalitetna Sister Bliss, a publiku su nadalje nastavili zabavljati Miss Sunshine i švedski DJ Adam Beyer. Glavna zvijezda, njemački DJ Chris Liebing, zaključio je prvu večer Valkana.

Kako je i bilo najavljivano, prva je večer Valkana Summer Beach Festivala bila u znaku techno muzike, što je privuklo mnoge partijanere željne zabave i dobrog plesa. Rasplesana je publika popunila područje ispred pozornice, obalu i odbojkaške terene, dok je prostor iznad ostao relativno prazan.

Valja pohvaliti organizatore oko redoslijeda i satnice nastupa koja se strogo poštovala. Tako je nakon dnevnog floora u 21 sat na glavnoj velikoj bini nastupio domaći DJ Lemon, a nakon jednosatnog seta zamijenio ga je Petar Dundov.

Klavijaturistica, producentica te suosnivačica britanske elektronske grupe Faithless započela je nešto prije ponoći i okupila ekipu te ih zagrijala za cijelu noć. Riječ je o Sister Bliss, prvoj velikoj zvijezdi Valkane Summer Beach festivala, koja je izvodila Faithless DJ set. Ova londonska DJ-ica na glazbenoj je sceni već 20 godina.

Autorica je i producentica većine hitova grupe Faithless, koju je početkom 1995. osnovala s Maxwellom Fraserom, poznatijim kao Maxi Jazz, te Rollom Armstrongom. Otad su snimili šest studijskih albuma prodanih u više od 12 milijuna primjeraka. Njihovi hitovi "Salva Mea", "Insomnia" i "God is a DJ" nalaze se među najizvođenijim plesnim hitovima u posljednja dva desetljeća, a publika na Valkanama pokazala je koliko je upoznata s njihovim radom i koliko ga cijeni.

Scenu je potom na sat vremena preuzela Miss Sunshine, a uslijedio je i Adam Beyer, švedski DJ i producent koji je karijeru započeo početkom devedesetih godina, a danas čini ključnu figuru svjetske techno scene. Petak je zaključio još jedan velikan techna - Chris Liebing.

Na impresivnu je pozornicu stupio u 4 sata i počeo miksati u svom stilu - tvrdi techno odzvanjao je Valkanama sve do 6 sati, kada se zabava polako počela smirivati, a samo najveći zaljubljenici ostali su na after partiju, gdje su se predstavili DJ-evi: Kolek3k, Alex Long vs. Benjamin Begović, Robert G Roy, Michie i Nexus.

Party Brodom koji je krenuo u 11 sati Valkane Summer Beach Festival uplovio je u drugi dan u kojem su sve posjetitelje dočekali nešto lakši basovi i muzika prihvatljivija široj publici. (Ana PERCAN; snimio Dejan ŠTIFANIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter