Tečaj tajlandske masaže u Rojcu


Tečaj tajlandske masaže Nuad Bo Rarn po metodi koju je podučavao Nijemac Harold Brust, Asokananda, jedan od glavnih učitelja Thai masaže, i to cjelovitu sekvencu, održat će Suzana Janković u centru Zanshin na drugom katu sjevernog krila Rojca.

Odvijat će se kroz četiri modula, i to prvi u siječnju, a posljednji u travnju. Prema njenim riječima, radit će strukturu cjelovite masaže: obradit će kroz četiri vikenda sljedeće položaje: prednja strana tijela, bočna strana tijela, stražnji dio tijela, sjedeći položaj...

Riječ je o jedinstvenoj i snažnoj terapiji koja kombinira akupresuru, istezanja i vježbe pasivne joge, a glavni joj je cilj energetsko usklađivanje primaoca. Intenzivni rad koji se sastoji od pritiskanja po putanjama energetskih kanala isprepliće se s brojnim istezanjima, uz nadogradnju specifičnih manipulacija kojima se primaoca masaže dovodi u neke od joga položaja. Maser u neprekinutom slijedu premješta tijelo iz jednog položaja u drugi, stimulirajući pritom energetske kanale i akupresurne točke.

Učinak tradicionalne tajlandske masaže ne ogleda se samo na razini fizičkog tijela, tretman Thai yoga masaže omogućava povratak narušenog sklada i ponovno integriranje psihe i tijela. U tom smislu ona je holistička, energetska i iscjeliteljska. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter