Teatar.hr: Nagrađeni Matija Ferlin i Jadranka Đokić

Detalj iz predstave "Mi smo kraljevi a ne ljudi" (Z. ANGELESKI)
Detalj iz predstave "Mi smo kraljevi a ne ljudi" (Z. ANGELESKI)

Teatar.hr Nagrada Publike, godišnja nagrada za postignuća u izvedbenim umjetnostima koju slijedom glasova svojih čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr, četvrtu godinu za redom, održala se preksinoć u zagrebačkom klubu Vinyl, a za laureate u deset kategorija i dva kruga glasanja pristiglo je čak 95.000 glasova, što je za 15.000 više nego prošle godine.

Tena Štivičić, čiji je tekst "3 zime" u prošloj sezoni premijerno izveden u londonskom National Theatreu, osvojila je nagradu za osobu godine.

Nagradu za najbolju predstavu osvojio je "Kristofor Kolumbo" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renea Medvešeka, a u konkurenciji su bili još predstave "260 dana" (HNK Osijek); "A gdje je revolucija stoko? (Montažstroj), "Kolovoz u okrugu Osage" (GDK Gavella) i "Mi smo kraljevi a ne ljudi" (HNK Zagreb).

Nagradu za najboljeg redatelja/koreografa godine osvojio je Matija Ferlin, čiji je kazališni debi u zagrebačkom HNK-u "Mi smo kraljevi a ne ljudi" bio nominiran za najbolju predstavu.

Izvođačicom godine drugi je put proglašena Jadranka Đokić, od prošle sezone članica Dramskog ansambla zagrebačkog HNK-a, dok je izvođačem godine, prvi put u povijesti nagrada, proglašen jedan operni pjevač - Domagoj Dorotić, odnedavno član Opere HNK-a Osijek. (Z. ANGELESKI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter