Teatar.hr: Matija Ferlin najbolji koreograf

Matija Ferlin u predstavi 'Istovremeno drugi' (Manuel ANGELINI)
Matija Ferlin u predstavi 'Istovremeno drugi' (Manuel ANGELINI)

Sinoć su u zagrebačkoj Tvornici kulture dodijeljene Teatar hr. nagrade publike među kojima je jedna, i to u kategoriji najbolji redatelj/koreograf, otišla u ruke Matiji Ferlinu, dok su Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula i njegovi suradnici bili nominirani u čak četiri kategorije.

Teatar.hr nagrada publike godišnja je nagrada za postignuća u izvedbenim umjetnostima koju slijedom elektroničkih glasova svojih čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr na ceremoniji uživo. Nagrada Ferlinu ne treba čuditi jer je bio iznimno plodan proteklih godinu i više dana. Podsjetimo da je prošla jesensko/zimska sezona u INK-u otvorena premijerom njegove predstave "Samice", a ove godine na pozornicu pulskog kazališta postavio je i predstavu "Istovremeno drugi", a u međuvremenu je kreirao i "Sad sam lucky".

Nagrade publike portala Teatar.hr dodijeljene su za postignuća u izvedbenim umjetnostima, a nagrada za predstavu godine dodijeljena predstavi Unterstadt redatelja Zlatka Svibena, a u kategorijama izvođača i izvođačice godine osvojili su je Nina Violić i Frano Mašković. Tekst  Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" proglašen je najboljim novim dramskim tekstom. Triko Cirkus Teatar osvojio je Nagradu publike za neovisno kazalište godine. Festivalom godine proglašen je Festival neovisnih kazališta (FEN), a osoba godine prema glasovima publike je Vitomira Lončar. 

Nagradu publike za najprecjenjeniju produkciju godine osvojila je predstava "Rat i mir" Tomaža Pandura, a nestanak 11 milijuna kuna za nezavisnu scenu u Zagrebu proglašen je skandalom godine.

U glazbenom dijelu svečanosti dodjele nastupali su Rundek Cargo Trio, East Rodeo, Žuta crta band (sastavljen od glumaca koji su prošle sezone u kazalištu svirali i pjevali), Luni Megumi, Jelena Radan & Pedro Abreu, Dino Šaran (Letu štuke) i drugi. (M. RADIĆ/Hina)


Podijeli: Facebook Twiter