Teatar.hr: I Istarski umjetnici nominirani za nagrade

Roberta Milevoj u predstavi "Roberta, Roberta" (D. ŠTIFANIĆ)
Roberta Milevoj u predstavi "Roberta, Roberta" (D. ŠTIFANIĆ)

Internetski portal Teatar.hr objavio je nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje isključivo publika, a svoj glas za favorite u deset kategorija gledatelji mogu elektronski dati do 19. studenoga.

Za predstavu godine - najbolju predstavu po izboru publike bez obzira na žanr, format ili ciljanu publiku - nominirani su "Galeb" u produkciji ZKM-a, redatelja Bobe Jelčića, "Michelangelo" u produkciji HNK-a Zagreb, Mittelfesta i Pandur Theatersa, redatelja Tomaža Pandura, "Rekvijem za organe" u produkciji "Hotela Bulić", redateljice Senke Bulić, "Tartuffe" u produkciji ZKM-a, redatelja Jerneja Lorencija te "Timon Atenjanin" u produkciji "Splitskog ljeta", redatelja Georgija Para.

Za izvođača godine nominirani su Livio Badurina, Goran Bogdan, Ivan Magud, Goran Marković i Vili Matula, dok su Jadranka Đokić, Petra Hrašćanec, Ksenija Marinković, Roberta Milevoj i Nina Violić nominirane za Izvođačicu godine.

Za redatelja/koreografa godine natječu se samo oni redatelji, odnosno koreografi, koji su neosporno glavni autori predstave, a nominirani su Saša Božić, Matija Ferlin, Bobo Jelčić, Jernej Lorenci i Olja Lozica.

Za najbolji novi tekst nominirani su "Istovremeno drugi" Jasne Žmak, "I živjeli su sretno...?" Nine Horvat, "Jalova" Magdalene Lupi Alvir, "Pritisci moje generacije" Dine Pešuta i "Trebalo bi prošetati psa" Tomislava Zajeca.

Nezavisno kazalište godine nagrada je za koju konkuriraju BADco, de facto, Mala scena, Teatar Tirena i TRAFIK – Tranzicijsko-fikcijsko kazalište, a za Festival godine nominirani su tri zagrebačka festivala - "Ganz novi festival", "Festival svjetskog kazališta" i "Tjedan suvremenog plesa" te splitski "IKS Festival" i opatijski "FEN – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina". Za Osobu godine nominirani su Vanja Cuculić, Zrinka Cvitešić, Bobo Jelčić, Vitomira Lončar i Dubravka Vrgoč.

Imena dobitnika bit će objavljena na ceremoniji dodjele, koja će se održati 20. studenoga u Velikom pogonu Tvornice Kulture, a voditelji su Nina Violić i Miran Kurspahić. (H/V. B.)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter