Teatar.hr: Dvije nominacije za Matiju Ferlina

Matija Ferlin u predstavi "Samice" (Arhiva/Saša MILJEVIĆ)
Matija Ferlin u predstavi "Samice" (Arhiva/Saša MILJEVIĆ)

Internetski portal Teatar.hr predstavio je novu nagradu - godišnju nagradu za postignuća u izvedbenim umjetnostima u razdoblju od 1. rujna do 31. kolovoza koju slijedom glasova čitatelja redakcija tog portala svečano dodjeljuje 22. studenoga u deset kategorija.

Nagrade se dodjeljuju za predstavu godine, izvođača i izvođačicu godine, redatelja/koreografa godine, najbolji novi dramski tekst, neovisno kazalište godine, festival godine i osobu godine, a dodijelit će se i nagrada za najprecjenjeniju produkciju godine te za skandal godine, rečeno je na konferenciji za novinare.

Umjetnička ravnateljica portala Teatar.hr Nora Krstulović rekla je da je projekt pokrenut jer su zaključili da publiku u Hrvatskoj nitko ništa ne pita te da bi htjeli čuti i njihov glas. Dodala je da taj portal živi od pretplatnika te da su željeli dobiti povratnu informaciju što njihovi korisnici ocjenjuju kao vrijedno i dobro.

Izvijestila je da su se za tih deset kategorija odlučili na temelju prijedloga čitatelja, da će se glasanje za svaku pojedinu kategoriju pratiti i da je zaštićeno kako bi se izbjegle manipulacije, a trajat će od 2. do 21. studenoga ove godine preko portala Teatar.hr.

Nora Krstulović također je rekla da je u svim kategorijama po pet nominiranih, a samo u kategoriji predstave godine nominirano je njih osam: "Adio kauboju" redatelja Ivice Buljana, "Glorija" redatelja Saše Božića, "Idiot" u režiji Ivana Popovskog, "Moj sin malo sporije hoda" redatelja Janusza Kice, "Sad sam lucky" Matije Ferlina, "Samice" redatelja Matije Ferlina, "Skup: Igre" redatelja Saše Božića te "Unterstadt" u režiji Zlatka Svibena.

Inače, u kategoriji skandal godine portal Teatar.hr nominirao je izbor intendanta HNK-a u Splitu i u Zagrebu, nedodjeljivanje "Judite" za dramski program na Splitskome ljetu, tretman dramskih pisaca i nedodjeljivanje prve nagrade na natječaju "Marin Držić" i nagrade za najbolji tekst na Marulićevim danima te "nestanak 11 milijuna kuna za nezavisnu scenu" u gradu Zagrebu. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter