Teatar Naranča: "Pepeljuga" oduševila i male i velike


Pred prepunom dvoranom narančastih stolica u bivšem Pionirskom domu večeras je odigrana "Pepeljuga" Teatra Naranča, poznata bajka Charlesa Perraulta u režiji i prilagodbi Majkla Mikolića.

Spektakularni kostimi Nevena Mihića, iznimno funkcionalna i sugestivna scenografija Breze Žižović, uz živahne i vrlo simpatične koreografije Andree Gotovina i pogođenu glazbu Marijana Jelenića bili su izvrsni rekviziti za mlade glumce, koji su oduševili brojne klince i njihove roditelje koji su ih pak ispratili ovacijama.

Priča je ona tradicionalna, dakako uz neke pridodane elemente koji su je učinili još dinamičnijom i prilagođenijom i djeci manjeg uzrasta.

Napomenimo da je mnogim glumcima, pa i Pepeljugi (Mateja Šimunić) ovo bila prva uloga, pa tim više zaslužuju veliki aplauz. Franjo Tončinić još je jednom potvrdio svoju kvalitetu i pokazao da mu leže različite uloge. Nakon niza uloga nespretnjakovića, sada je oduševio u onoj princa.

Saša Ergotić bila je uvjerljiva zla maćeha, a i ostatak ekipe zaslužuje pohvale, posebice jer su mnogi bez glumačkog iskustva i sjajno su se uklopili.

Priča je to o ljubavi, pozitivnim vrijednostima te pokazuje djeci važnost dobrote i pozitivnih osjećaja. Brojne plesne točke, songovi, za koje je tekst napisao Luka Juričić, predstavu čine veselijom i više su od pukih intermezza.

Prva repriza je na programu sutra u 18 sati i već je rasprodana. (V. BEGIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter