Teatar Naranča na Festivalu neovisnih kazališta

Iz 'Pinocchija' Teatra Naranče
Iz 'Pinocchija' Teatra Naranče

Festival Opatija objavio je, nakon završenog natječaja, selekciju predstava za drugo izdanje Festivala neovisnih kazališta koje će se održati u Opatiji od 16. do 21. travnja. 

Predstave iz kategorije "za odrasle" koje će biti izvedene su "Muški/ženski - ženske/muške" Bacača sjenki iz Zagreba; "Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza" M. Krleže i A. Tonković Dolenčić u izvedbi Kazališta Moruzgva iz Zagreba; "U posjetu kod gospodina Greena" J. Barona i Kazališta Planet Art iz Zagreba; "Izbori" D. Mameta i Ludens teatra iz Koprivnice; "Srce veće od ruku" E. Bošnjaka i Playdrame iz Splita; "Nitko, nitko, ali nitko nikad nije tako igrao Fausta" L. Hubnera/Z. A. Sokolovića i Teatra Rugantino iz Zagreba; "Jalova" M. Lupi Alvir i Trafika iz Rijeke; "Slavuj"  L. Delong i Triko Cirkus teatra iz Zagreba te "Glumice & TO" D. Fajdić i UO Kravice iz Zagreb.

Predstave za mlade koje su odabrane su "Život je san" D. Lukića i Kazališta Mala scena iz Zagreba i "Don Quiote" M. de Cervantesa i Kazališta "Merlin" iz Zagreba, a predstave namijenjene djeci su "Cirkus Kumulus"  M. S. Železnik i Kazališta Oz iz Mošćeničke Drage; "Čarobni osmjeh" P. Radin/A. Tomić i Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba; "Bajka o zmaju i ljubičastoj vili"  I. P. Sinanović i Lutkarskog studija Kvak iz Zagreba, "Pinocchio" C. Collodija i Teatra Naranča iz Pule; "Iglica" L. Šarić i Triko Cirkus teatra i Male scene iz Zagreba te "Zlatna koka" La Fontainea /S. D. Palatinuš & Ansambl UO Studija Kubus iz  Zagreba.

Uz predstave, bit priređeno i niz radionica - Kazalište Tvornica lutaka držat će radionicu "Opatijski izbor"; Bacači sjenki "Frooom Opatija"; Lutkarski studio Kvak "Animaciju različitih tipova lutaka", a Triko Cirkus teatar radionicu klaunerije i cirkuskih vještina "Cirkus express".

- Živimo u vrijeme ne-mogućnosti, ne-snalaženja, ne-imanja, ne-spretnosti, jednom riječju, u zamci smo NE-VREMENA. Svijet problema, samoće, odbačenosti, svijet u kojem je teško pronaći sebe, a kamoli nekog drugog, zaintrigirao me i postao dodatni motiv i tema za ovogodišnji FEN. Kazalište neće riješiti probleme, ali može nam dati osjećaj da ta mogućnost ipak postoji, darovati nam komadić nade. Odaberite zato i Vi predstavu s popisa ovogodišnjeg FEN-a, poručuje publici ravnateljica Festivala Rajna Miloš. (S. HRIBAR/NL)


Podijeli: Facebook Twiter