Teatar Naranča izveo "Pel di Carota"


Pulski Teatar Naranča ima bogatu scenu i na talijanskom jeziku. Nakon predstave "Hansel e Gretel" koja je upriličena krajem prošle sezone, u subotu su narančaste stolice ispunili klinci i oni malo stariji koji su uživali u izvrsnoj predstavi "Pel di carota". U 40-ak minuta trajanja, predstava je djeci pružila puno pouka, ali ih i dobro zabavila zahvaljujući zanimljivom tekstu i sjajnim glumcima.

Prema knjizi Julesa Renarda, tekst je prilagodio i komad režirao poznati glumac iz Rovinja Teodor Tiani, koji je i glumio uz simpatičnu i nadahnutu Sheri Sabor. Budući da poznaje izvrsno talijanski, posjetiteljima se moglo učiniti da gledaju predstavu za djecu primjerice u Firenci.

Glavni lik je Pel Di Carota, neobičan dječak narančaste kose koji traži svoje mjesto. S roditeljima ima vrlo težak odnos, posebno s majkom koja preferira njegovog brata i sestru te njega ponižava te izruguje mu se. Otac je dosta distanciran, čita novine i ne mari puno o njemu, a niti s bratom i sestrom nema idiličan odnos.

No, Pel di Carota, u početku plašljivac, postaje sve jači i samostalniji, te postiže dobre rezultate u učenju, posebice u književnom izražavanju te i njegov se otac pomalo uvjerava u njegove sposobnosti. Sretan završetak je neminovan.

Autori glazbe i songova su Tiani te Sara Berčić, inače voditeljica prodaje i stručna suradnica ovoga teatra. Autori jednostavne, ali efektne scenografije su Lena Modrušan i Stefan Jevremović, a prigodne je atraktivne kostime kreirala Marina Štembergar.

Iduća premijera na programu je u subotu 30., a riječ je o "Snježnoj kraljici". (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter