Teatar Naranča: Do proljeća tri nove premijere

Predstave Teatra Naranča imale su veliku gledanost (arhiva)
Predstave Teatra Naranča imale su veliku gledanost (arhiva)

Prošla je godina bila iznimno uspješna za Teatar Naranča, koji je dobio ime po narančastim stolicama iz bivšeg Pionirskog doma u Puli, gdje djeluju. Lani je njihove predstave, veli Luka Juričić, jedan od voditelja i osnivača ovoga kazališta, pogledalo više od 10.800 gledatelja. Upriličene su tri premijere, za koje se tražila karta više: "Crvenkapica", "Aladdin" i "Pinocchio", i održane su ukupno 74 predstave.

Kako smo se mogli uvjeriti tijekom posjeta ovome kazalištu u njihovom sjedištu, atmosfera je i više nego radna, naime, u mjesec i pol imat će čak tri nove premijere.

- U povodu Valentinova pripremamo predstavu "Zaljubljeni Pipo", koja će biti odigrana 9. veljače s početkom u 19 sati, 9. ožujka je na programu "Pepeljuga", a 23. ožujka "Začarani Uskrs". Nije lako pripremati toliko predstava odjednom, ali nadamo se da će sve ispasti dobro. Ove je godine Uskrs nešto ranije, tako da smo se morali požuriti s probama, veli Juričić.

Objašnjava da će "Zaljubljeni Pipo" biti nešto kraća, lutkarska forma, a na toj predstavi rade Franjo Tončinić i on. Dodaje da je Pipo svojevrsna maskota ovoga kazališta, a mališani su već mogli pratiti njegove pustolovine.

"Pepeljugu" će režirati Majkl Mikolić i imat će puno songova, dok će "Začarani Uskrs" biti zabavna, blagdanska, a i pomalo futuristička predstava. Glazbeni suradnik u dijelu projekata bit će im Ozren K. Glaser, koji je napravio predložak za glazbu za film "The Reader", u kojem je glumila Kate Winslet.

Uz to, u Naranči će gostovati i brojna druga kazališta. Za jesen pripremaju premijeru "Sirene", a za prosinac "Snježne kraljice".

- Ove smo godine dobili nešto sredstava od Grada Pule, od Istarske županije nismo, a iz resornog ministarstva čekamo odgovor, tako da ćemo uspjeti platiti i neke honorare, jer inače teško preživljavamo. Jedini izvor financiranja su nam prodane ulaznice. Nastojimo obnoviti dvoranu, htjeli bismo zamijeniti pod, a svi ti radovi idu ovisno o mogućnostima. Ovaj prostor koristimo najviše mi, ali i Zaro i Glazbena škola za razne priredbe i produkcije, rekao je Juričić.

Ističe da će im se u radu s polaznicima dramskog studija pridružiti i Andrea Gotovina. U pregovorima su s Gradom Pulom za besplatne predstave za sve prvašiće ujesen, a razmišljaju i priključiti se programu Monte Librića. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter