TDR zapošljava još 45 novih radnika

Srebro je pripalo fascinantnom brazilskom solistu Gustavu Santosu
Srebro je pripalo fascinantnom brazilskom solistu Gustavu Santosu

Iz Kanfanara stižu dobre vijesti. Nepune dvije godine nakon ulaska u sastav multinacionalne kompanije British American Tobacco (BAT), Tvornica duhana Rovinj bilježi snažan rast proizvodnje, izvoza i ulaganja, ali što je najvažnije i zapošljavanja. Tvornica u Kanfanaru pokrenula je proces zapošljavanja i trenutno je otvoreno 45 novih natječaja za posao,  čime će se broj zaposlenih u proizvodnji približiti brojci 550.

Nakon preuzimanja TDR-a od strane BAT-a, povećan je ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za sedam posto, pa sada u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera ukupno radi više od 1700 ljudi.

TDR-ova tvornica u Kanfanaru zauzima sve važnije mjesto u BAT-ovom globalnom sustavu. Trenutno izvozi u čak 21 europsku zemlju, među kojima su najveća izvozna tržišta Njemačka i Italija. Proizvodnja za Njemačku premašila je količine koje se proizvode za hrvatsko tržište. U idućih šest mjeseci očekuje se širenje na još šest novih tržišta: Belgiju, Cipar, Dansku, Maltu, Irsku i Latviju. U 2017. godini ukupna proizvodnja će dosegnuti 9,2 milijarde cigareta, što je za čitavih 1,7 milijardi cigareta više nego kada je BAT preuzeo kanfanarski pogon. Planovi su još puno ambiciozniji, pa se u 2018. očekuje da će se proizvodnja udvostručiti.

"TDR je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, s udjelom izvoza od 72 posto, a u sljedećoj godini planiramo povećanje na 82 posto. Izvozne potencijale tvornice u Kanfanaru znatno smo ojačali ulaganjima koja dosad iznose 25 milijuna eura, a sljedeće godine će dostići 40 milijuna eura. Sve važnije mjesto koje Kanfanar ima u BAT-ovom sustavu ponajviše je zasluga zaposlenika, čija je stručnost i angažman naša najveća komparativna prednost", ističe generalni menadžer BAT Adria klastera Ram Addanki.

BAT je do sada u Kanfanaru investirao u šest novih proizvodnih linija, ostali dijelovi tvornice su modernizirani, a uvedeni su i novi sustavi osiguranja kvalitete te sljedivosti proizvoda. Investicije su omogućile povećanje proizvodnje cigareta, ali i poluproizvoda kojih će se iz tvornice u Kanfanaru godišnje izvoziti u količini od čak osam tisuća tona. Tvornica u Kanfanaru slijedi nove trendove pa će tako broj brand varijanti u proizvodnji biti povećan sa 170 na 300, a broj blendova povećava se za čak 200 posto.

Za zaposlenike u Kanfanaru BAT nudi niz mogućnosti za razvoj karijere, ulaže stalno u edukaciju i razvoj njihovih karijera te tvornica u Kanfanaru postaje sve poželjnije mjesto za rad, poručuju iz TDR-a. (D. GRAKALIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter