TDR planira otvoriti tvornicu u Iranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktivnosti glede izgradnje nove tvornice duhana u Iranu odvijaju se u skladu s ugovorenim rokovima, te ocekujemo pocetak rada do kraja godine. TDR prati razvoj dogadaja u tom dijelu svijeta i poduzima odgovarajuce radnje u slucaju eskalacije krize. TDR dijeli sudbinu drugih svjetskih kompanija koje posluju u Iranu, odgovorio nam je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubic na pitanje hoce li kriza nastala ulaskom Irana u nuklearni program omesti trenutno najvecu i najvažniju investiciju ove kompanije.

Gradnja nove tvornice u Iranu najavljena je još 2009. godine. U veljaci 2010. TDR je u Sariju kod Kaspijskog jezera, glavnom gradu pokrajine Mazardan, potpisao ugovor o suradnji s vodecim iranskim duhanskim proizvodacem Iranian Tobacco Company, koji im osigurava ulazak na tržište mnogoljudnog Irana i širu regiju. Nakon potpisivanja ugovora zapocela je gradnja tvornice.

U novoj tvornici TDR planira pokrenuti proizvodnju svojih brendova Ronhilla i Respecta. Planirani kapacitet tvornice u Iranu je proizvodnja 6,5 milijardi cigareta godišnje, nešto manje od pola sadašnje proizvodnje u Kanfanaru. Ova investicija vrijedna je 30 milijuna eura. (A. POKRAJAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter