TDR na pulskim Giardinima dijelio cigarete?

Djevojke s TDR-ovim proizvodima (G. R.)
Djevojke s TDR-ovim proizvodima (G. R.)

U utorak nas je jedna Puljanka, čiji su podaci poznati redakciji, upozorila da dvije djevojke po gradu dijele cigarete TDR-a, a jednu od njih je, s kutijom cigareta u rukama, fotografirao i naš novinar. Djevojke su mu, prema pisanju našeg lista, rekle da provode promociju TDR-ovog proizvoda, što je izazvalo zadovoljstvo među pušačima, no bilo je i protivljenja. Čitateljica je uvjerena da su djevojke zapravo dijelile cigarete iz kutije Ronhilla, a na upit o čemu se radi, djevojke su joj, kako kaže, poručile da provode anketu u povodu 140. godišnjice rovinjske tvornice duhana.

Komentirajući taj događaj Kristina Miljavac iz Odnosa s javnošću Adris grupe poručila nam je da nije riječ ni o kakvim promotivnim aktivnostima, već o anketiranju potrošača. Dodala je kako slična anketiranja provode i njima srodne kompanije.

Tražili smo dodatno pojašnjenje od Predraga Grubića, glasnogovornika Adrisa, koji je ponovio izjavu Miljavac te dodao da su provodili istraživanje tržišta i ništa drugo te da nema što dodati rečenome kada smo ga pitali nije li zabranjena promocija i dijeljenje cigareta.

Tamara Marinković, glasnogovornica Ministarstva zdravlja, u odgovoru na naš upit navela je da dijeljenje takvih proizvoda nije dopušteno, ali nam nije direktno odgovorila planiraju li, i kada, poduzeti ikakve radnje protiv TDR-a zbog toga. (P. GREGOROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter