TBF ponovno osvojio Pulu


Svaki velik glazbeni sastav, kakav je bogatim autorskim opusom, duhom i tradicionalno snažnom koncertnom interpretacijom nesumnjivo i The Beat Fleet, krasi i dodatna osobina da neovisno o stažu uživaju stvarati, a onda i pred publikom svirati nova djela.

Uvjerljivo je to sinoć pred punim Kaštelom pokazao TBF, dosežući najsjajnije koncertne trenutke upravo pjesmama sa zadnjeg albuma "Pistaccio Metalic". Od moćnog uvodnog "Tragičnog junaka" preko energičnog "Sna", jakih aduta "Uvik kontra" i "Pozitivan stav" do hitova "Veseljko" i "Mater" (nešto slabije ipak kotira "Spin doktor"), vrhunac dvosatnog nastupa ispred oko 700 poklonika bila je izvedba pjesme "Grad spava", odličnog spoja razorne društvene kritike i rafinirane, tople muzičke emocije.

Tu snagu moglo je osjetiti svako šire glazbeno uho koje ne sluša TBF. Doduše, to neće ublažiti razočaranost jednog obožavatelja koji se nakon koncerta nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da nisu odsvirali ni "Nostalgičnu" ni "Heroje", njihove autorski najsnažnije pjesme, s njihovog najuspješnijeg, trećeg studijskog albuma "Maxon Universal" iz 2004. godine.

Ali zato jesu "Alles gut", kao i "UV zrake", "Guzice i sise" te "Bog i zemljani", dok su od hitova s prvog albuma odsvirali "Malo san maka", s drugog "Odjeb je lansiran", "Genije" i "Život je lijep", te s četvrtog albuma "Galerija Tutnplok" pjesme "Fantastična", "Smak svita", "Đita" i posebno dobro interpretiranu "Lud za njom".

Kolikogod se tijekom većeg dijela koncerta doimao naizgled ljutim, Mladen Badovinac je sinoć uistinu natprosječno dobro i nadahnuto pjevao, što je još jedan nemali plus sinoćnjeg koncerta.

Tekstopisac Aleksandar Antić i Luka Barbić čine s Mladenom taj bazični autorski trio, no u izvještajima s njihovih koncerata često se posve neopravdano preskaču i ostala tri odlična glazbenika (gitarist Nikša Mandalinić, basist Ognjen Pavlović i bubnjar Janko Novoselić) bez kojih, unatoč zaista važnim i kreativnim sampleovima i ostaloj pratećoj elektronici, ne bi ni sinoć bili, kao što jesu, uvjerljiv i sjajno raspoložen koncertni sastav koji gušta svirati. (Zoran ANGELESKI, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter