TBF pokazao adute s novog albuma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na albumu "Pistaccio metallic" The Beat Fleeta ima kvalitetnih pjesama od kojih dosta njih konkurira za potencijalne radijske hitove, no dok uz "Mater" još neka ne ude malo više uho, u Puli se publika morala zadovoljiti kušanjem novih stvari.

Ne znamo jesu li se istarski fanovi The Beat Fleeta koji su u srijedu napunili dvorište Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu uželjeli novih pjesama ili im jednostavno bolje paše ova elektricna varijanta nasuprot onoj akusticnoj od prošle godine s kojom su promovirali "Perpetuum fritule", no tad je došlo manje ljudi.

Kad je Mladen Badovinac rekao da su došli promovirati novi album, zvucalo nam je kao da se opravdava. Zato su set novih pjesama malo razbili hitovima "Data" ili "Lud za njom", no publika je zapravo cekala da ih Badovinac pozove da dignu ruke u zrak, što je i ucinio na "Uvik kontra".

Imaju Splicani aduta s novog albuma, prije svega pricu "Grad spava" koja zvuci kao nastavak klasika "ST stanje uma" ili "Trilogija jada". Za širu publiku tu je bezobrazno smiješna "Veseljko" koja govori upravo o tom najvecem muškom ponosu medu nogama, dok bi se "Dalmatino" mogla nametnuti kao himnicna parodija.

Nizanje starih stvari znacilo je i da koncert ide prema kraju, pa je službeni dio zakljucen prigodno sa "Smakom svita", ali naravno da to nije bilo dovoljno. Atmosfera se zahuktala, ruke su se tek navikle da budu u zraku. Polusatni dodatak kulminirao je s "Alles gut", no osobno nam se najviše dopala sjajna "Bog i Zemljani" koja je zvucala nabrijanije nego u studijskoj verziji. (Mladen RADIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter