TBF i Pipsi glavne zvijezde Parkfesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak, 27. lipnja, i subotu, 28., u Novigradu će se održavati deveto izdanje Parkfesta, glazbenog događanja koje će uz istarske bendove okupiti i druge zanimljive izvođače iz zemlje i inozemstva.

Program u petak započinje uz grupu We Stand United iz Labina, prepoznatljivoj po scenskom nastupu i odjeći, stiliziranim rudarskim uniformama u crno-zelenoj boji.

Nakon njih nastupit će splitski TBF. Bend trenutno radi na albumu koji će biti objavljen ujesen, a najavila su ga dva nova singla. Večer će završiti nastupom zabavne splitske grupe Zinedine Zidane, koja je u zadnje dvije godine doživjela brojne promjene, ali i dalje aktivno radi.

Subota je rezervirana za grupu Viribus Unitis iz Bjelovara koja je nastup na Parkfestu osvojila na festivalu Immagine Croatia Hrvatske glazbene mladeži. Na drugoj će večeri nastupiti i Delta Blues Gang, legendarna pulska blues četvorka, koja će se predstaviti novim albumom i novom pjevačicom te nastupom s posebnim gostima.

Glavne će zvijezde večeri biti Pips, Chips & Videoclips, zagrebačka grupa koja je nedavno objavila unplugged izdanje zadnjeg albuma "Walt", koji se može pohvaliti brojnim nominacijama za Porin. Najavljen je i nastup talijanske stoner rock/grunge/southern rock grupe Elbow Strike, koja je u listopadu 2013. objavila album prvijenac "Planning Great Adventures". Publici će se predstaviti i grupa Catrocks iz Poreča koja svira obrade Led Zeppelina.

Svi bendovi nastupit će na pozornici i u ambijentu za čije je uređenje zadužena novigradska umjetnica Dragana Sapanjoš. Događanje organizira Udruga za stare i mlade Novigrad, a pokrovitelji su Grad Novigrad, gradski TZ, Laguna Novigrad i Istarska županija.

Oba dana program počinje u 21 sat. Za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 20 kuna. (I. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter