TBF glanca unplugged izdanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska šestorka TBF ovih dana u zagrebackom studiju Morris miksa posljednji, peti po redu album za koji su materijali snimani pocetkom studenoga prošle godine u klubu Mocvara. Stare pjesme u novom ruhu i unplugged izdanju na nosacu zvuka trebale bi se naci do ljeta, a deckima se rad na albumu razvukao zbog svirki i rada na predstavi "Garaža" ZKM-a.

- Nismo stalno radili na tome jer smo imali sto stvari. Bio nam je gust program u studenom i prosincu, tako da nismo stizali i "Garažu" i sve skupa pa smo se sad ovom posvetili, komentirao je Mladen Badovinac.

Ono što fanove ocekuje na ovom uratku The Beat Fleeta svakako je iznenadujuce drugaciji zvuk.



- TBF ce zvucati drugacije, malo sirovije. Nema ni toliko instrumenata, a sve je i dosta ogoljeno zbog toga. Aranžmani pjesama su promijenjeni, doduše ne radikalno, prepoznatljive su. U svakom slucaju, zvucat ce zanimljivo, kazao je Badovinac.

Da bi ostvarili ono što su zamislili, TBF-ovci su za potrebe albuma koristili nekolicinu instrumenata nepovezivih uz njihov uobicajeni zvuk.

- Instrumentarij je drugaciji. Tu sada sviramo i harmoniku, usnu harmoniku i klarinet, uz akusticne varijante gitare, basa i bubnja, komentirao je Saša Antic.

Album treba izici do lipnja, a tocan dan i datum znat ce se kad decki uglancaju snimljeni materijal.

- Tamo negdje od travnja do ljeta bi album trebao izaci, ali kada tocno, još ne znamo, zakljucio je za kraj Badovinac.


Podijeli: Facebook Twiter