Tavrija i Sevastopolj napuštaju Ukrajinsku ligu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva prvoligaška kluba s Krima Tavrija iz Simferopolja i Sevastopolj objavili su da se više neće natjecati u Ukrajinskoj ligi, te najavili da bi od sljedeće sezone mogli igrati u Ruskoj ligi.

Nakon što je na Krimu ogromnom većinom prošao referendum o priključenju Rusiji, oba prvoligaša s Krima najavili su napuštanje Ukrajinske lige, ali ipak s dozom opreza, jer žele dopuštenje FIFA-e i UEFA-e. Tako je predsjednik Sevastopolja kazao kako postoji i mogućnost da i sljedeće sezone ostaju u Ukrajinskoj ligi, no samo ako FIFA i UEFA zaprijete sankcijama.

"Pripremamo pismo FIFA-i i UEFA-i, te Ukrajinskome nogometnome savezu, a redovito kontaktiramo i s Tavrijom. Nadamo se da će UEFA na svojem zasjedanju 24. ožujka u Kazahstanu prihvatiti realno stanje stvari, a to je da Krim više nije u Ukrajini", kazao je predsjednik Sevastopolja Aleksandar Krasilnjikov.

Čelnici Tavrije i Sevastopolja navode da zasad nisu primili nikakav zahtjev iz Rusije, a sportski direktor Tavrije Aleksandar Bojcan kazao je kako se "Ukrajinski nogometni savez mora složiti da u njihovoj ligi ne mogu igrati klubovi iz Rusije". Za momčad Tavrije, koja je bila i prvi prvak Ukrajine 1991., nastupa i bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić.

Ukrajinski nogometni savez u svom priopćenju navodi da se nestabilna politička situacija na Krimu odražava i na nogomet, te da će uskoro odlučiti o sudbini Tavrije i Sevastopolja. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter