Tavani postaju stanovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I dok Puljani s nestrpljenjem ocekuju pocetak uredenja procelja u starogradskoj jezgri, u sklopu gradskog projekta "Dolcevita", pažnju privlaci i svaka druga intervencija na starim pulskim zgradama. Buduci da izgledaju oronulo i da ih je poprilicno nagrizao zub vremena, svaki novi crijep, a kamoli fasada, veseli Puljane.

S obzirom na potrebne dokumente, dozvole i konzervatorske kriterije, namece se pitanje je li svaka nadogradnja i legalna. Jedna takva, koja prolaznicima svakako zapinje za oko, je u Ulici Sergijevaca, gdje je prije mjesec dana niknuo novi kat. Tocnije, nekadašnji tavan postat ce uredena mansarda.

No, kako saznajemo od nadležnog gradskog procelnika Damira Prhata, dozvole za to uredno su ishodovane. Naime, krajem rujna izdana je potvrda glavnog projekta za adaptaciju i rekonstrukciju krovišta, što znaci da su udovoljili svim traženim uvjetima i dobili sve nužne dozvole za taj zahvat na zgradi u starogradskoj jezgri.

S dozvolom ili bez nje, za oko zapinje i gradnja na uglu Scalierove i Ulice Dubrovacke bratovštine. Radi li se o novodozidanoj ili novoobojenoj mansardi, ne znamo, ali znamo da odnedavno jarko žuta boja svakako privlaci poglede.

Kako saznajemo, zgrada nema upravitelja jer je u vlasništvu jedne osobe, koja je sama održava. Medutim, s upraviteljem ili bez, za svaki zahvat na zgradi, pa cak i za odabir boje, nužno je ishodovati gradske dozvole. A, kako saznajemo od procelnika Prhata, u Gradu Puli nemaju evidentiran nikakav zahtjev tog vlasnika za ikakvim zahvatom na njegovoj zgradi, bilo za nadogradnju, bilo za bojenje.


Podijeli: Facebook Twiter