Tatjana Munižaba smijenjena iz Dnevnika 3

Tatjana Munižaba
Tatjana Munižaba

Tomislav Špoljar, v.d. rukovoditelj Informativnog medijskog servisa, smijenio je Tatjanu Munižabu s mjesta voditeljice i urednice Dnevnika 3, baš kao i njenu zamjenicu Inju Svetl. Smijenjene su zbog Dnevnika od četvrtka. Obje urednice, priopćeno je s HRT-a, sankcionirane su jer im se dogodila profesionalna pogreška.

Profesionalna pogreška jamačno je previd koji se dogodio za razgovora Munižabe s ministrom obrta Gordanom Marasom. Gledatelji su, naime, imali prigodu vidjeti dva početka jednog razgovora, čuti Marasa kako, nakon što se spetljao za odgovora na prvo pitanje, moli voditeljicu da krenu ispočetka. Razgovor nije vođen uživo, snimio se ranije onako kako se snimaju katkad i drugi za druge informativne formate, pa i za kasni Dnevnik 3. No, tehnička pogreška učinila je fingiranje živog nastupa transparentnim. 

– Razlog smjene sigurno nije u grešci koja je nenamjerna, tehničke prirode i na koju nismo mogli utjecati. Nismo napravile nikakav profesionalni propust. Očito je razlog negdje drugdje, ali o pravim razlozima treba pitati one koji su tako odlučili – kazala nam je Munižaba.

Šuška se da bi se na tapetu mogli naći i drugi koji su razgovore snimali prije 'živog' emitiranja. Navodno bi se pod lupom mogla naći Sanja Mikleušević Pavić koja je nedavno u središnjem Dnevniku ugostila predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Razgovor je snimljen jer je, kako se neslužbeno doznaje, šef opozicije na tome inzistirao, na što su pristali svi bitni ljudi u hijerarhijskom IMS lancu. (S. PAVIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter