Tatiana Giorgi snima prvi autorski album

Tatiana Giorgi: Riječ je o mojoj intimnoj želji i unutarnjem porivu da se autorski izrazim
Tatiana Giorgi: Riječ je o mojoj intimnoj želji i unutarnjem porivu da se autorski izrazim

Pulska pjevačica i gitaristica Tatiana Giorgi, javnosti poznatija kao voditeljica dječjeg Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula", profesorica glazbe u OŠ Kaštanjer i svojedobno pjevačica u Gustafima, kreće u solo karijeru. Nakon što je nedavno autorski iskoračila i objavila singl "Mjesec", ugodnu swing/pop/rock pjesmu koja se u zadnje vrijeme često vrti u istarskom eteru (Tatiana autorica glazbe, Nataša Kraljević autorica teksta, a redatelj spota Damir Janeček), tijekom ove zime i proljeća sa svojim glazbenim suradnicima planira ući u studio i snimiti prvi autorski album, za koji ima dovoljno novih pjesama.

- Riječ je, jednostavno, o mojoj intimnoj želji i unutarnjem porivu da se autorski izrazim. Prijateljstvo i suradnja s Natašom počeli su spontano prije godinu dana, kaže Tatiana. Osim njenog brata, gitarista Maura Giorgija, koji je i aranžirao singl "Mjesec", u njenom bendu bit će i basist Davor Bili Milovan te još neki njeni prijatelji, iskusni pulski glazbenici.

- Voljela bih da svatko od glazbenika u snimanju ovog albuma pruži svoj osebujni autorski doprinos, a da to šablonski odradi. Album ćemo najvjerojatnije snimati u rovinjskom studiju kod Denisa Budima, a upravo smo u pregovorima s Edijem Cukerićem da nam bude producent albuma, veli Tatiana Giorgi, koja je zadnje dvije godine prateći vokal u Indiviji, grupi Franka Krajcara.

U karijeri je surađivala sa Srđanom Sacherom na jednom albumu koji na kraju nije objavljen, ali i s Kojotima na albumu "Halucinacija". Pored autorskog, ostavila je dubok glazbeno-edukativni trag u svom gradu - kroz njen Studio glazbene kreativnosti "Čarobna frula" u deset godina djelovanja prošlo je najmanje 500 polaznika. (Z. ANGELESKI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter