Tartufoljupci za vikend u Oprtlju

Susret oberkrainera u Oprtlju (G. Č. Š.)
Susret oberkrainera u Oprtlju (G. Č. Š.)

Jubilarno, petnaesto izdanje Alpe Adria Oberkrainer Festa, održat će se ovog vikenda u Oprtlju. Na međunarodnom susretu popularnih oberkrainera, orkestra i grupa na narodnim instrumentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije, na trgu ispred župne crkve u subotu, 11. od 21.30 sati nastupit će Tomaž Boškin, Alpe Adria sextet, Kvarner kvintet, Dečki z bregov, Okrogli muzikanti i Domači zvoki.

Trodnevni program oberkrainer festa počinje već sutra, 10. u 18 sati malonogometnim turnirom. U subotu, 11. od 10 sati započinje tradicionalna međunarodna likovna kolonija u kojoj sudjeluju hrvatski, slovenski i talijanski umjetnici. Izložba njihovih radova otvorit će se javnosti u 20 sati, a u 21.30 počinje susret oberkrainera na trgu ispred župne crkve. U 23 sata na trgu kod Lođe predviđena je degustacija crnog ljetnog tartufa.

Uz susret oberkrainera, promovira se i crni ljetni tartuf koji uspijeva na oprtaljskom području, pa će se na pultu Turističke zajednice po promotivnoj cijeni moći degustirati fuži s crnim tartufima. Za subotnju zabavnu svojim nastupom pobrinut će se Okrogli muzikanti.

U nedjelju, 12. u 10 otvara se sajam antikviteta, a održat će se i gađanje glinenih golubova. U 21 sat na trgu ispred župne crkve koncert je uspješnih mladih istarskih pjevača iz Udruge Mali veliki mikrofon. Od 22 sata nastavlja se zabava na trgu kod Lođe uz Sandi & Saša Band. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter