Tartufi i ulje iz Istre zamirisali u Belgiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski proizvodaci od 11. do 13. ožujka prvi su put u belgijskom gradu Kortrijku, u organizaciji HGK-a i Europske poduzetnicke mreže, sudjelovali na 16. sajmu prehrambenih proizvoda i delikatesa Tavola.

Na sajmu, koji je okupio oko 400 izlagaca iz nekoliko europskih zemalja, Hrvati su predstavili visokokvalitetne sorte maslinovog ulja iz Istre i Dalmacije, proizvode od tartufa, paletu ribljih proizvoda, tradicionalne proizvode od višnje maraske te proizvode od tjestenine i povrca.

Jasna Jaklin Majetic, predsjednica HGK-a Županijske komore Pula, istaknula je da su hrvatski poduzetnici sudjelovali u poslovnim razgovorima s kolegama iz europskih tvrtki koji žele obogatiti i proširiti svoju ponudu i suradnju novim kvalitetnim proizvodima.

Belgijski poduzetnik Didier Borremans, koji je ove godine uspostavio kontakte s istarskim proizvodacima i realizirao ponudu istarskih delikatesa na belgijskom tržištu, posjetio je izlagace na štandu HGK-a i dogovorio suradnju i proširenje svoje ponude kvalitetnim hrvatskim proizvodima, rekla je.

Štand HGK-a posjetio je i veleposlanik RH u Bruxellesu Boris Grigic sa suradnicama, gospodarskom savjetnicom i konzulicom Sanjom Szabo i Gordanom Šimic. Poduzetnici su ih upoznali s proizvodnim asortimanom i mogucnostima ponude proizvodaca delikatesa na europskom tržištu, rekla je Jaklin Majetic.

U sklopu ovog poslovnog sajma, koji je posjetilo oko 18 tisuca predstavnika tvrtki, predstavljeni su i noviteti gastronomske ponude. Nastup Hrvata na Tavoli rezultat je suradnje predstavništva HGK-a u Bruxellesu i asocijacije BECI (Brussels Enterprises Commerce and Industry), koju cine trgovacka komora i unija tvrtki iz Bruxellesa. (M. VERMEZOVIC IVANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter