Tarski HDZ: Smanjiti komunalni doprinos!

Boris Matošević i Ilija Baljak (V. HABEREITER)
Boris Matošević i Ilija Baljak (V. HABEREITER)

Smanjenje komunalnog doprinosa, lakša prodaja parcela za okućnice i prodaja starog nogometnog igrališta bile su teme konferencije za novinare koju su u srijedu navečer održali članovi predsjedništva tarske podružnice HDZ-a i općinski vijećnici Ilija Baljak i Boris Matošević. Baljak je izrazio razočaranje cijenama komunalnog doprinosa koje su ovoj općini među najvišima u Hrvatskoj. U općini koja je podijeljena na tri zone komunalni doprinos kreće se od 80 do 138 kuna po kubiku, dok je u susjednoj općini Kaštelir-Labinci taj doprinos od 40 do 80 kuna.

- Tražimo jedinstvenu cijenu komunalnog doprinosa od 20 kuna po kubiku za sve nelegalno izgrađene građevine na području općine, rekao je Baljak.

Dodao je da su građani nezadovoljni i prodajom općinskih parcela za okućnice gdje je općina ponudila cijenu od 70 do 80 eura po kvadratu ili zakup od 5 kuna godišnje po kvadratu.

- Takvih je slučajeva stotinjak. Opet se radi o ljudima koji ovdje žive generacijama. Predlažemo da ta cijena bude 10 eura po kvadratu za kupnju jer je najprihvatljivija za sve građane, rekao je Baljak.

Dodao je da će se zalagati za ovakve promjene ukoliko osvoje većinu u vijeću, ali i ukoliko uđu u vladajuću koaliciju. Napomenuo je da su otvoreni prema svim strankama i nezavisnim listama koje će se zalagati za dobrobit građana. Rekao da iz središnjice imaju dozvolu za koaliciju sa svima. Na predstojeće izbore neće izaći sa svojim kandidatom za načelnika, već će podržati onoga koji ima program najsličniji njihovom.

Matošević se osvrnuo na prodaju starog nogometnog igrališta. - Sada se išlo na prodaju igrališta i izmjene i dopune urbanističkog plana općine par godina nakon što je donijet, i to samo zato da se omogući gradnja novog trgovačkog centra. Dodao je kako je razočaran ovakvom prodajom starog igrališta koje su građeni sami gradili i uređivali i zbog toga je odlučio da do kraja mandata više neće sudjelovati u radu vijeća. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter