Tariku Filipovicu otkaz zbog komentara?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni voditelj kviza «Tko želi biti milijunaš» Tarik Filipovic dobio je otkaz zbog neprimjerenog komentara izrecenog u jednoj od najgledanijih emisija HTV-a. Filipovic je, navodno, u jednoj od epizoda kviza rekao kako bi bolnica u Klaicevoj trebala cijela biti u zlatu koliko je humanitarne pomoci dobila te dodao kako ne zna gdje je završio sav taj novac. Neprimjereni je komentar popratila i nesmotrenost urednika koji spornu izjavu nisu izrezali iako su, buduci da se kviz snima unaprijed, to lako mogli napraviti. Kako to nije ucinjeno, urednica kviza Maja Jurkovic navodno je kažnjena smanjenjem place od 30 posto.

Osim Filipovica i urednice Jurkovic, zbog neukusnog komentara kažnjen je i urednik Kontakt programa Mario Sedmak koji je navodno smijenjen, a na njegovo je mjesto postavljen Tomislav Štengl. Sedmak je danas bio na sastanku i kratko je porucio da ga nazovemo kasnije, medutim do zakljucenja ovog teksta nije više odgovarao na pozive.

Da je Tariku otkazana suradnja potvrdio nam je u razgovoru predsjednik Programskog vijeca HRT-a ?uro Popijac.

- To je bila odluka direktora programa, a stvar je ravnateljstva HRT-a da interno procijeni sve odluke koje su donesene i jesu li one pravovaljane i poslovno u redu. Mi cemo kad sve to cujemo reci svoje mišljenje o poduzimanju potrebnih akcija, ali nakon što ravnateljstvo sagleda sve aspekte te odluke. Mislim da ipak nema govora o ukidanju kviza «Milijunaš», rekao nam je Popijac.

Naime, ukidanje licenciranog showa rezultiralo bi placanjem penala vlasniku licencije, pa takva odluka nikako ne bi bila dobar poslovan potez.

O otkazu Tariku Filipovicu i nastavku emitiranja «Milijunaša» glasnogovornik HRT-a Jánoš Römer iznio je stav televizije.

- Od nadležnih urednika i ostalih rukovoditelja HRT-a nemam nikakvu informaciju o tom pitanju, pa moramo pricekati do ponedjeljka kada cemo svi skupa biti pametniji, rekao je.

Tarik Filipovic i Maja Jurkovic jucer nisu htjeli komentirati incident, baš kao ni direktor programa Domagoj Buric i ravnatelj HRT-a Vanja Sutlic

Priopcenjem se oglasio i ravnatelj prozvane Klinike prof. dr.sc. Goran Roic, koji izmedu ostalog istice da je cinjenica da donacije i humanitarne akcije cine 1 do 2 posto ukupnih prihoda bolnice."Nije nam jasno, ali vjerojatno ni njemu samom, na osnovi kojih podataka i argumenata Filipovic iznosi ovako zlonamjerne komentare. Ova insinuacija duboko vrijeda našu bolnicu kao i sve njene djelatnike, koji unatoc svom teškom i odgovornom poslu kontinuirano nastoje poboljšati uvjete i podici standard zdravstvene skrbi na dobrobit naših malih pacijenata", stoji u priopcenju ravnatelja.


Podijeli: Facebook Twiter