Tar-Vabriga: Za novi automobil 250 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovogodišnjem proračunu Općine Tar - Vabriga predviđeno je i 250 tisuća kuna za novi službeni automobil. Prema riječima načelnika Nivia Stojnića, na to su se odlučili jer je 12 godina star metalik srebrni Audi A4 dotrajao. Općina je rabljeni Audi kupila od Riviere Poreč za 9.000 eura, odnosno 65.371 kunu s PDV-om, u što je bio uključen i servis.

- Audi benzinac je kupljen iz druge ruke i stvarno je vrijeme da ga promijenimo. Smatramo da naša Općina zaslužuje imati službeni automobil "kako treba". Za tu smo namjenu planirali maksimalan iznos od 250 tisuća kuna. Još ne znamo kad će i hoće li biti kupljen novi ili polovni automobil. Procijenit ćemo ponudu - kvalitetu, sigurnost, šparnost vozila i povoljnost cijene.

Za kupnju ćemo se odlučiti kad se ukaže za Općinu najpovoljnija prilika, a Audi ćemo tada prodati, rekao je Stojnić. Napomenuo je i da Općina raspolaže još jednim automobilom, Renault Cliom 1.2, također benzincem, starim desetak godina, koji je Taru - Vabrigi pripao odvajanjem od Grada Poreča.

Što o planiranom izdatku za službeni automobil misle, pitali smo oporbene vijećnike.

- Nemam nikakve detaljnije informacije i mislim da se radi o tiskarskoj pogrešci i da je pravi iznos 25 tisuća kuna! Toliko bi bilo primjereno vremenima i situaciji u kojoj živimo. Šalu na stranu, Audi je sigurno dotrajao i njegovo održavanje vjerojatno nosi dodatne troškove, no trebalo bi ga zamijeniti nečim manjim i primjerenijim, kazao je Željko Bošnjak (Novi val/SDP.

Nezavisni vijećnik Enco Žužić rekao je da takav trošak u ovom trenutku možda i nije neophodan jer automobil će trebati promijeniti, ali je on zasad još uvijek dobar i na cesti solidan.

"Znamo da je namjera prodati stari Audi i za potrebe Općine kupiti nešto drugo, poput Renaul Lagune. Za naš proračun to možda i nije toliko velika stavka, ali bi se 250 tisuća kuna moglo uložiti u nešto trenutno korisnije", rekao je. (K. FLEGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter