Tar-Vabriga: Dužnosnici si namještali parcele?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S pocetkom ponovljene javne rasprave o prijedlogu prostornog plana uredenja Opcine Tar-Vabriga zahuktala se još jedna, "paralelna" rasprava medu gradanima, potaknuta podacima iz nekoliko neslužbenih izvora kojima se tvrdi da si vladajuci u Opcini dozvoljavaju niz ustupaka prilikom donošenja prostornih i urbanistickih planova.

Kritike se odnose na UPU Tar - Vabriga - Frata jednoglasno donijet lani na opcinskom vijecu, nakon provedenih dviju javnih raspravi. Nakon službenog stupanja plana na snagu medu mještanima pocele su se širiti price da su si nacelnik Nivio Stojnic i neki od opcinskih dužnosnika i clanova njegove stranke IDS-a u nekoliko slucajeva prilikom kreiranja plana "išli na ruku" i dozvolili gradnju odredenih objekata poput hotela i poslovnih objekta samo na njihovim parcelama. Prica je potom stala, da bi se ponovo razbuktala prilikom procedure donošenja PPU-a, plana višeg reda.

Potaknuti pricama, provjerili smo istinitost njihovih podataka u zemljišnim knjigama i planovima, te zatražili objašnjenje od prozvanog nacelnika Stojnica.

U jednoj od prica naime, tvrdi se da je nacelnik dozvolio izgradnju hotela na parceli u Vabrigi koja je u vlasništvu njegove majke.

Drugi slucaj odnosi se na dvije parcele u katastarskoj opcini Tar, kraj raskrižja za Lanternu koje su navodno obilježene kao izgradeno gradevinsko zemljište, što ne odgovara stanju na terenu na kojem nema izgradenih površina, te se sumnja da se time namjerno pogodovalo vlasnicima, koji su u rodu s donacelnicom Sanjom Žužic i direktorom komunalnog poduzeca ?ankarlom Žužicem.

Još jedan upitan slucaj je onaj zemljišta na kojem je prema prijedlogu PPU-a predvidena gradnja benzinske pumpe, na zemljištu u vlasništvu IDS-ovog opcinskog vijecnika Remida Muškovica.

- Svi naši planovi i ostali dokumenti su javni i dostupni svim gradanima, kod nas u Opcini ili na internetu gdje mogu provjeriti sve podatke i dobiti objašnjenja, umjesto širenja raznih prica, veli nacelnik Nivio Stojnic.

Predsjednik vijeca Anton Stojnic istice je kako je UPU na vijecu donijet jednoglasno, a za njegova donošenja svi su imali prilike izreci svoje mišljenje, pa tim više smetaju price koje su se proširile nakon donošenja plana. (Vedrana HABEREITER)

ŠTO SU NA OPTUŽBE REKLI NACELNIK I PROCELNICA CITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter