Tar: Uz Hladno pivo ni kiša ne smeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su na svojim stranicama koncert  najavljivali u Poreču, članovi Hladnog piva uspješno su došli do Tara nakon Špancirfesta u Varaždinu i obilježili vrhunac Turističke fešte. „Pijan/trijezan“, „Konobar“, „Pjevajte nešto ljubavno“, Nije sve tako sivo“ i druge pjesme s novijeg repertara benda koji postoji više od 24 godine, bacali su pojedince u trans.

„Usrano vrijeme“  u žargonu frontmana Mile Kekina, većinski mlađoj publici nije smetalo pri skakanju, neki su ogradu pokušali zaobići, a drugi su uz vlastiti improvizirani šank sjedili ispod školskog krova i gledali bendu u leđa.

– Ovo je prvi, a nadamo se ne i posljednji put ovdje, rekao je frontman Mile Kekin iza pjesme koja je trebala biti kraj, no uslijedio je podugački bis sa starim pjesmama i završetak uz "Supermana". Ostatak posjetitelja izbjegao je Mileta i uživao uz domaću glazbu ili na „party terasi“ obližnjeg ugostiteljskog objekta gdje se tražilo mjesto više pod krovom.

Prije i nakon Hladnog piva nastupila je muška vokalna skupina Paesani iz Tara te svestrani Le Monde Band koji je nastavio veličati rockersku atmosferu. Ugostiteljima i iznajmljivačima štandova u glavnoj ulici i kod Kaštela kiša je pokvarila poslovne planove: ekipa se u većim naletima skupila poslije ponoći, no party je potrajao do pet ujutro, a da se pitalo preostale posjetitelje, ondje bi dočekali zoru.

U subotu ih je zabavljala svjetski poznata Joice Mercedes, DJ-ica iz Nizozemske, no nije previše došla do izražaja, a pratili su je DJ Allegra, Dj Salle, Dj Lady Tai.

– Da se mijenja glazba svaki sat, bilo bi puno bolje, ovako je sve isto, rekla je posjetiteljica Karin Radešić komentirajući isti ponavljajući ritam koji se u posljednjih deset godina utaborio u zvučne kulise svih lokalnih fešti bez prostora za drugačiju glazbu.

Među raznolikim gostima željnim uživancije, isticala se bijela vjenčanica Daniele Cuoci iz Italije.  Nakon četiri godine veze koja je započela na internetu, u subotu se udala za Umažana Alena Puhalja, a svoj su svadbeni pir odlučili nastaviti na fešti u Taru. Želimo im sve najbolje! Zapisala i snimila (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter