Tar: U nedjelju počinje sezona PH na kronometar

Marino Milokanović, Skok Racing (Snimio Krešimir TADIJIĆ)
Marino Milokanović, Skok Racing (Snimio Krešimir TADIJIĆ)

Čak 60 natjecatelja prijavilo se za nastup na prvoj kronometar utrci sezone koja će se u nedjelju održati na karting stazi "Motodrom Poreč" u Taru. Organizator je AK Skok racing iz Brtonigle, a natjecanje pod nazivom "Hyundai Autokuća Košara - 8. nagrada Tar-Vabriga 2013" bit će bodovano za tri različita  prvenstva - državno, auto i karting ligu zapad te prvenstvo Istarske rivijere.

Uz standardne istarske automobiliste, na listu prijava upisala se nekolicina novih imena, povratnik Sandi Jugovac (IRT Pazin) te brdski i rally vozači koji će kronometar iskoristiti za zagrijavanje pred nastupe u svojim disciplinama. Porečan Dorijano Milanović (IRT Pazin) svoju "ibizu" klase 3 zamijenio je "cinquecentom" u najmanjoj klasi 1, ali nastupit će i u klasi 5 s "peugeotom 106 rally".

Na startu utrke neće biti prošlogodišnjeg prvaka Dejana Kopajtića (AK Rijeka) koji je na posljednjoj brdskoj utrci prošle godine "totalizirao" svoj yugo. Time je riječki as sasvim sigurno olakšao posao domaćinu Marinu Milokanoviću (AK Skok racing), Puljaninu Zoranu Vidmaru (AKK Petar Klepec) i ostalim jurišnicima najsnažnije klase.

U sportskoj klasi 4, koja podrazumijeva trkaće automobile do 1.400 ccm, očekuje se oštra borba dvojice vječitih istarskih rivala - Marina Nežića (AK Buzet autosport) i Donalda Milokanovića (AK Skok racing), kojima će ukoliko bude u mogućnosti, sasvim sigurno zaprijetiti porečka "raketa" Denis Močibob (AK Zrinski). Oktanska manifestacija dio je godišnjeg programa "Skok racing", a održava se u sklopu akcije FIA "Desetljeće sigurnosti u prometu 2011 – 2020".

Tradicionalno će se održati i utrka mladih kartingaša iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Trening započinje u 10 sati, a start prve od tri bodovne vožnje zakazan je u 12.30. Proglašenje pobjednika očekuje se oko 18 sati. (K. TADIJIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter